Mahalle yollarını yenileme çalışmalarına devam

Mahalle yollarını yenileme çalışmalarına devam
Vatandaşların daha rahat ve güvenli ulaşım sağlaması için kırsal mahalle yollarında yenileme çalışmaları yürüten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi,

Çüngüş ilçesinde 37.4 km’lik mahalle ve grup mahalle yollarında asfalt sathi kaplama, yol genişletme ve menfez yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 17 ilçeye bağlı mahallelere hizmet ulaştırabilmek için çalışmalarına devam ediyor. Çüngüş’e bağlı mahallelerde asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 7.2 km uzunluğundaki Malkaya, Gökçepelit, Yaygınkonak mahalle yollarının 3 km’sinde alt temel, 7,2 km’sinde ise üst temel ve 18 menfez yapım çalışmalarını tamamladı. Ekipler, mahalle yollarında 1. ve 2. kat asfalt sathi kaplama çalışması yürütecek.    

11 km uzunluğundaki Aşağı ve Yukarı Şeyhler grup mahalle yolunda 2. kat asfalt sathi kaplama çalışmasını tamamlayan ekipler, Arpadere, Aydınlı mahalle yollarında 2 tane menfez inşa etmek için çalışmalarını sürdürüyor. 1.9 km uzunluğundaki Güneydere ve 3.6 km uzunluğundaki Deveboyu mahalle yollarında 2. asfalt sathi kaplama yapacak olan ekipler, Güneydere yolunda 600 metre karelik alana parke taşı döşeyecek.

Mahalle yolları genişletiliyor

Büyükşehir Belediye ekipleri, 6.3 km uzunluğundaki Handere, Kaynak, Üçpınar; 2.2 km uzunluğundaki Aydınlı, Türkmen, Halıkan, Murathan, Ormançayır mahalle yollarında yol genişletme çalışmalarına devam ediyor. Ekipler, 5.2 km uzunluğun Albayrak Allattin mahalle yolu bağlantısında ise stabilize yol çalışması yürütecek.(Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.