Mahallelerdeki su depoları yenileniyor

Mahallelerdeki su depoları yenileniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, halk sağlığını korumak amacıyla Kocaköy ve Hazro’ya bağlı mahallelerdeki 60 içme suyu deposunda bakım-onarım çalışmaları başlattı.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehirler Yasası’nın ardından hizmet alanına giren Hazro ve Kocaköy’e bağlı mahallelerdeki 60 adet içme suyu deposunun bakım ve onarımı için çalışma başlattı. Çalışma, içme suyu tesislerindeki çevresel risk faktörlerini ortadan kaldırmak, içme suyu kalitesini koruyarak halk sağlığını güvence altına almak amacıyla yapılıyor.

1 milyon TL’ye mal olacak

“Hazro ve Kocaköy’e Bağlı Kırsal Mahallelerde Bulunan İçme Depolarının Bakım-Onarımı Ve Terfi Binası Yapım İşi” kapsamındaki çalışmalar öncelikli olarak Kocaköy ilçesine bağlı mahallelerde yürütülüyor. Buradaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Hazro ilçesine bağlı mahallelere geçilecek. 

Bakım-onarım çalışmaları kapsamında içme suyu depolarında iç yalıtım, dış yalıtım, boya, sıva, kapı pencerelerin yapımı, depoların güvenliğini sağlamak gibi işler yapılıyor. Depoların bakım-onarım çalışmalarının yanında sondaj kuyularına ait 8 adet terfi binası da kuruluyor.  Önümüzdeki kasım ayında bitirilmesi planlanan çalışma 1 milyon TL’ye mal olacak.

120 kırsal mahallede daha başlatılacak

Diğer yandan DİSKİ Genel Müdürlüğü, önümüzdeki aylarda Silvan ilçesine bağlı 120 mahallede bulunan su depolarında da bakım-onarım çalışmaları başlatacak.(Kaynak:Büyükşehir Belediyesi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.