Mahkeme, Yasin Börü iddianamesini kabul etti

Mahkeme, Yasin Börü iddianamesini kabul etti
Diyarbakır'daki Kobani eylemleri sırasında Yasin Börü'nün de aralarında olduğu 4 kişinin ölümüyle ilgili iddianame hazırlandı.

İlyas AKENGİN

 34 kişi hakkında ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının istendiği iddianame mahkemece kabul edildi.

Diyarbakır'da 7 Ekim 2014'te yapılan Kobani'ye destek eylemleri sırasında, Hüda-Par'dan Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dakak ve Hasan Gökoğuz'un öldürülmesiyle ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Savcı 34 şüpheli hakkında, "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "terör örgütü propagandası yapma" suçlarından iddianame hazırladı.

Hazırlanan iddianamede şüphelilerin ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmaları istendi. İddianamede bazı şüpheliler hakkında ise "konut dokunulmazlığını ihlal etme" suçu nedeniyle de ceza talep edildi.

İddianameyi alan Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 15 işgünü içinde değerlendirme yaparak kararını açıklayacak. İddianameyi inceleyen mahkeme heyeti, iddianameyi kabul etti. İlk duruşmanın önümüzdeki aylarda yapılması bekleniyor.

16 yaşındaki Yasin Börü ve beraberindeki 3 kişi kurban eti dağıtımı sırasında PKK yanlısı bir grubun saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. Aynı saldırıdan yaralı kurtulan Yusuf Er, Börü'nün bir binanın üçüncü katından aşağı atıldığını ve çeşitli yerlerinden bıçaklandığını söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.