Makyaj ve Kombin Uyumu

Makyaj ve Kombin Uyumu
 Özel Haber
Makyaj ve kombin uyumsuzluğu, birçok kadının canını sıkan bir sorundur. Kıyafetlerinizle uyumlu olmayan bir makyaj; tüm görünümünüzü bozabilir, şıklığınıza gölge düşürebilir ve öz güveninizi etkileyebilir.

TİGRİS HABER - Peki, bu sorunu nasıl çözebilirsiniz?

Makyajınızın renklerini seçerken kıyafetinizin renklerini göz önünde bulundurun. Nötr tonlarda bir kıyafet giyiyorsanız daha canlı bir makyaj yapabilirsiniz, ancak parlak renkli bir kıyafet giyiyorsanız daha sade bir makyaj tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Mevsimler de renk seçiminde önemlidir. Yaz aylarında daha canlı ve parlak renkler kullanabilirken kış aylarında daha koyu ve toprak tonları tercih edebilirsiniz. Makyaj renkleri cilt tonunuza da uygun olmalı. Soğuk cilt alt tonuna sahipseniz pembe ve mavi alt tonlu renkleri,sıcak cilt alt tonuna sahipseniz şeftali ve altın alt tonlu renkleri tercih etmeniz önemli.

Makyajınızın tarzı da kıyafetinizin tarzıyla uyumlu olmalıdır. Örneğin spor bir kıyafet giyiyorsanız doğal bir makyaj yapabilirsiniz, şık bir kıyafet giyiyorsanız daha göz alıcı bir makyaj tercih etmeniz doğru olacaktır. Günlük veya gece makyajı yapacağınızı da göz önünde bulundurun. Günlük makyaj daha sade ve doğal olmalı, gece makyajı ise daha yoğun ve göz alıcı olabilir.

Aksesuar makyajınızla uyumlu olmalı. Örneğin, göz alıcı bir makyaj yaptıysanız sade takılar tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Daha sade bir makyaj yaptıysanız daha gösterişli takılar takabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.