Mala Dilbêrên Mezin yoğun ilgi görüyor

Mala Dilbêrên Mezin yoğun ilgi görüyor
TİGRİS HABER – Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda yapılan Mala Dilbêrên Mezin (Koca Çınarlar Evi) Diyarbakırlı yaşlılar ve yurttaşlar tarafında yoğun ilgi görüyor.

Haber-Foto: Gencer ARPACI

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafında Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'nda yapımı tamamlanan ve hizmete başlayan Mala Dilbêrên Mezin (Koca Çınarlar Evi) yaşlılara danışmanlık, rehberlik, sosyal, kültürel ve sağlık hizmeti vermek için çalışmalarına başladı. Koca Çınarlar Evi’e yoğun ilgi gösteren yurttaşlar duygularını şöyle ifade etti.

img_1273.jpg

‘Burada güzel zaman geçiriyoruz’

Süleyman Demir (68) adlı yurttaş Koca Çınarlar Evi’nin çok sıcak bir ortam olduğunu, sıkıldığında gelip burada arkadaşları ile zaman geçirdiğini belirterek “Belki bu çalışma 30 yıl önce yapılması gerekiyordu. Ama yapılmamış Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Baydemir böyle güzel bir ev açmış çok güzel, çok sevindik geç kalınmış ama şimdi baktığımızda çok güzel bir ortam oluşmuş mesela ben evde bazen çok sıkılıyorum. Geliyorum buraya arkadaşlarla eskilerden bahse ediyoruz. Sohbet ediyoruz böylelikle güzel zaman geçiriyoruz. Emeği geçen bütün insanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

img_1262-003.jpg

‘Yaşlılar daha iyi kendilerini ifade ediyorlar’

Yaşlıların evde çok sıkıldığını, yaşıtları ile daha iyi zaman geçirdiğini kaydeden Ferit Çelik ise “Biliyorsunuz insanın yaşı ilerledikçe daha duygusal ve daha alıngan oluyor.  Burası da yaşlılarımızın kendilerini daha iyi ifade etmesi, yaşıtları ile zaman geçirmesi, sosyal-kültürel faaliyetlerden kopmaması ve yaşlıların yeterince sağlık hizmeti almaları için açılmış sıcak bir ortam. Bundan sonra bütün belediyelerimizin böyle projelerle yaşlılarımıza sahip çıkmasını istiyoruz” dedi.

img_1263-001.jpg

‘Buna benzer evler yaygınlaşmalıdır’

Remziye Ercan ise Annesini Koca Çınarlar Evi'ne (Malan Dilbêrên Mezin) getirdiğini bu durumda çok memnun olduğunu kaydederek “Bu ev gerçekten yaşlılar için çok iyi oldu. Mesela gençler evde iş güçle uğraşırken yaşlılar evde tek başına sıkılıyor. Bundan sonra yaşlılarımız buraya gelerek yaşıtları ile zaman geçiriyor. Bu onlar için çok iyi bir imkân oldu. Bence bu çok güzel bir çalışma olmuş bu tür evlerin bütün ilerde ve mahallelerde olmasını istiyoruz. Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

img_1267-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.