Saffet  Azbay

Saffet Azbay

Malatya, Erzurum ve Elazığ Belediye Başkanlarının Sporda Verdiği Mesajlar

Malatya, Erzurum ve Elazığ Belediye Başkanlarının Sporda Verdiği Mesajlar

Ahmet Çakır..Malatya Belediye Başkanı.Malatyaspor borç batağına saplanıp çöküşe geçince Malatya Belediyespor’un ismini değiştirip Yeni Malatyaspor projesini hayata geçirdi. İlk başta benimsenmedi şehirde ama zamanla taşlar yerine oturdu, Yeni Malatyaspor 3.Lig’den Süper Lig’e kadar geldi. 25 bin kişilik yeni stadında maçlarını oynuyor. Şehre ayrı bir renk katmış durumda. Bir de tabi Bakan Bülent Tüfenkçi ve milletvekili Öznur Çalık gerçeği. Onların desteği inkar edilemez Yeni Malatyaspor projesinin başarılı olmasında.

Mehmet Sekman..Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı. Daha önce Kartal Belediye Başkanıydı İstanbul’da ve Kartalspor’u 3.Lig’den 1.Lig’e kadar çıkarmasıyla bilinir. Sporu çok sever. Erzurumspor da diğer bölge takımları gibi bataklığa sürüklenince akıllı davranıp Erzurum Büyükşehir Belediyespor üzerinden B.B Erzurumspor projesini devreye soktu. O BB Erzurumspor, 3 yıl içinde 3.Lig’den Süper Lig’e kadar yükseldi. Mehmet başkan BB Erzurumspor’un çok şeyi,hatta maddi konularda ve idare etmede her şeyi sayılır. Siyasi destek, Erzurumlu Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ,milletvekillileri ve siyasilerin desteği elbette var ama bu sinerjiyi,birlikteliği yaratan Mehmet Sekman’dır. Erzurum’da da yeni yapılan bir stat var ve BB Erzurumspor, Süper Lig’de maçlarını burada oynamanın keyfini yaşayacak.

 

Bu iki örneği niye verdim?.Çünkü bu iki belediye başkanı bölgede gerileyen sporun yeniden ayağa kaldırılması hususunda iyi örneklerdir. Bir de tabi Elazığspor’a kol/kanat geren Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz var. Bu belediye başkanları niçin bölgedeki diğer kentlerin belediye başkanlarına,kent yöneticilerine bu konuda motivasyon aracı ve model olmuyor?.Sporun kentlerin tanıtımında ve gelişmesinde ne kadar önemli olduğunu anlamayacak idarecilerle bu işler olmaz,kentler hak ettiği yere gelmez.

 Malatya ve Erzurum’un yeni statlarından söz etmişken Diyarbakır’ın muhteşem yeni stadını es geçemeyiz. Bu güzelim stada üst liglerin hatta çok daha ötesi başarıların yakıştığını Diyarbekirspor-Tirespor maçındaki 40 bin taraftarla görmedik mi? O halde ne diyoruz Diyarbakır’da da sorumluluk sahibi olanların kendi kişisel hesaplarını ve hırslarını bir kenara bırakıp kent için bir şeyler yapma zamanı gelmedi mi? Bence çok geç bile kalındı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Saffet Azbay Arşivi
SON YAZILAR