NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Maltepe/Çanakkale/Türkiye

Maltepe/Çanakkale/Türkiye

 

Milyonlar Adalet için yeniden bir araya gelecek, bir kez daha ortak bir alanda ADALETİ haykıracak.

Belki bu kez anlarlar iktidarlarının mutlak, sonsuz, bitimsiz olduğunu zannedip zulmünü sürdürenler!

 

Ankara’dan İstanbul’a Maltepe meydanına oradan Çanakkale’ye, Gelibolu’ya Türkiye’nin bütün coğrafyalarına yayılan ‘ADALET’ haykırışına aldırış etmeyen, Adalete davet edildikçe adaletsizliğin dozunu artıran zihniyet, Gelibolu’da 4 gün boyunca bir araya gelecek olan ve ADALET haykırışını sürdürecek halkların ne demek istediğini muhtemelen bir kez daha anlamak istemeyecektir!

 

Zaten yol yürüyüşlerinden bunu anlamadıklarını, anlamak istemediklerini çok iyi biliyoruz. Demokrasiye olan inançlarını kaybetmiş yönetim anlayışlarının kendi yarattıkları ve inandıkları ‘doğru’lara sarılmış hallerinden, başkalarının doğrularını kabul etmek gibi bir çabası olmadığını görüyoruz, tarihteki örneklerden de bunu biliyoruz.

 

GELİBOLU ÖNEMLİ

Dedeleri, ülkeyi işgal etmek isteyen itilaf devletlerine karşı ortak cephede savaşmış halkların çocuklarının bir araya geleceği bir alan. Türkiye halklarının çocukları, yüz yıl sonra dedelerinin ortak yaşadıkları toprakları savunmak üzere omuz omuza savaştığı, başarı elde ettiği bu alanda bir araya gelecek, ‘HAK, HUKUK, ADALET’ diyecek.

 

O gün, yani yüz yıl önce yaşanmış bir hikâyenin içine dahil olmak, o hikayenin çağdaş aktörleri olmak adına adaletsizliğe karşı ADALETİ haykırmak, insan hak ve hürriyetlerini savunarak sahip çıkmak gibi bir buluşmanın toplumsal karşılığı elbette ki olacaktır. Hamasetle ülkeyi yönetenlerin mutlaka engellemeleri olacaktır ancak, gerçekleri balçıkla sıvamanın çıkar yol olmadığını artık onlarda biliyor.

 

Ülkeyi demokrasi, hak, hukuk, adalet, insan haklarına saygı çerçevesinde yönetemeyenlerin hamaset nutukları da yetersiz kalmış olacak ki, yeni yönetim anlayışlarının temellerine racon, metal yorgunluk, vefa gibi hamasi kelimelerle harçlar dökmeye başladılar. Bu harcın döküldüğü temel ancak hırsızın, arsızın, tecavüzcünün, ahlaksızın, üçkâğıtçının üzerinde yaşayacağı temeldir. Çağdaş bir ülkeyi, devleti yönetmek için yeterli argümanlar değil.

 

İşte o nedenle; ADALET, HAK, HUKUK, DEMOKRASİ, İNSAN HAKLARI, İNSANA SAYGI diyoruz.

İşte o nedenle; siyasi görüşleri farklı, ideolojik görüş açıları birbirinden uzak olmasına rağmen asgari müşterekleri demokrasi, insan hakları, hak, hukuk ve adalet olan milyonlar bir araya geliyor.

Dün Ankara-İstanbul-Maltepe güzergâhıydı

Bugün Çanakkale-Gelibolu

Halkların çocukları 100 yıl sonra dedelerinin ortak savunduğu topraklarda bir araya geliyor.

Yarın bütün Türkiye.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR