Mandela Diyarbakır sokaklarında

Mandela Diyarbakır sokaklarında
Dünya özgürlük mücadelesinin sembol isimlerinden biri olan ve geçtiğimiz günlerde hayata gözlerini yuman Güney Afrika'lı lider Mandelanın afişleri Diyarbakır sokaklarındaki bilboardlara yapıştırıldı.

Servet ASAN

DİYARBAKIR – Nelson Mandela’nın  yaşamının anlatıldığı  "Mandela; Özgürlüğe Giden Uzun Yol" isimli filmin afişleri, Kürtçe olarak basıldı.  Filmin Şubat ayında Türkiye'de gösterime gireceğini belirten ilgililer;  Gösterim öncesi, Diyarbakır'ın birçok caddesindeki billboardlara filmin afişlerinin Kürtçe olarak asıldığını kaydederek; ‘’ Diyarbakır halkının bu filme büyük ilgi göstereceğini düşünüyoruz.’’ Diye konuştu.


Filmin konusu

İdris Elba, Naomie Harris, Tony Kgoroge ile Riaad Moosa'nın rol aldığı filmin senaryosuna William Nicholson imza atarken, yönetmenliğini ise Justin Chadwick yaptı. Oyuncu İdris Elba'nın efsanevi lideri, Naomie Harris'in de eşini oynadığı film, Nelson Mandela'nın çocukluğundan, başkan seçildiği döneme kadar geçen bölümü anlatıyor. 

Güney Afrika'daki ırkçı beyaz rejime karşı yürüttüğü mücadele nedeniyle ömrünün 27 yılını demir parmaklıklar ardında geçiren ve ülkesine 5 yıl devlet başkanı olarak hizmet eden Mandela, devlet başkanlığının ardından doğduğu köy Qunu'da inzivaya çekilmiş, 6 Aralık'ta, 95 yaşında hayata veda etmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.