Maraşlı adaylara tepki!

Maraşlı adaylara tepki!
Cumhur İttifakı çatısı altında BBP listelerinden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Adayı gösterilen Kahramanmaraş’lı Remzi Çayır ve Emre Yazıcıoğlu’na tepki var.

BBP yönetiminde yer alan Yazıcıoğlu ve Çayır’ın Diyarbakır’dan aday gösterilmesine sosyal medya üzerinden tepki gösteriliyor. Diyarbakırlılar, siyasi partilerde ithal aday uygulamasına karşı çıkıyor ve bunu kente hakaret olarak değerlendiriyor.

Diyarbakır’da siyasi partilerin 24 Haziran seçimleri için belirlediği milletvekili aday adayları halkı ve kamuoyunu memnun etmedi. Listelerde geçmiş yıllarda olduğu gibi kenti bilmeyen, kentin sorunlarına vakıf olmayan, başka illerden getirilen adayların yer alması tepki çekiyor. Tepki çeken listelerin başında AK Parti’nin listesi geldi. Adaylardan ikisi Kahramanmaraşlı olup tepki çeken isimlerin başında Remzi Çayır ve Emre Yazıcıoğlu geliyor. Çayır’ın listede yer almasına sosyal medya üzerinden tepki gösteriliyor. 

“Diyarbakır Bunu Hak Etmiyor”

Yapılan yorumlarda,”Diyarbakır her alanda olduğu gibi siyasal yaşamda da önemli değerlere ve insanlara sahiptir. Diyarbakır’ı Diyarbakırlılar temsil etmeli ve yönetmelidir. Siyasi partiler her zaman olduğu gibi yine halkın beklentilerine göre değil tepeden inme bakışlarla karar vermişlerdir. Bu kent ithal aday hak etmiyor. Bu kentin her düşünce ve ideolojide liyakat sahibi insanları vardır. Remzi Çayır ve Emre Yazıcıoğlu gibileri neden kendi memleketlerinde değil kendi Diyarbakır’da aday gösteriliyor?.Bunu kabul etmiyoruz” ifadelerine yer vererek tepkilerini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.