Maraş'ta BDP binası kuşatıldı!

Maraş'ta BDP binası kuşatıldı!
MARAŞ - Maraş'ta BDP İl Örgütü binası yaklaşık 300 kişilik bir güruh tarafından kuşatıldı. BDP ve PKK aleyhine ırkçı sloganlar atan güruh, içeride 5 partilinin bulunduğu parti binasına girmeye çalışıyor.

2. Olağan Kongre ile yeni yönetimini belirleyen BDP Maraş İl Örgütü, faşist bir grup tarafından sarıldı. Çok sayıda partilinin katılımı ile öğlen saatlerinde yapılan kongrenin ardından yurttaşların partiden ayrılmasının hemen sonrasında yaklaşık 300 kişilik faşist bir grup tarafından BDP binası kuşatıldı. Tramzon Bulvarın'da yer alan Maraş Valiliği'nin hemen karşısında bulunan Azvural Pasajı'nın birinci katında bulunan BDP İl Örgütü'nün önünde toplanan güruh, ırkçı sloganlar atmaya başladı. Zaman içerisinde sayıları gittikçe artmaya başlayan güruh, içeride 5 partilinin bulunduğu parti binasına girmeye çalışıyor. Linç tehlikesine karşı partililer, kapı ve pencereleri kapatarak kendilerini korumaya çalışıyor. 

Bugün yapılan kongrede yeniden BDP İl Başkanlığı'na seçilen Metin Gönülşen ise, maruz kaldıkları olay karşısında emniyet yetkilileri ile görüşmelerde bulunmalarına rağmen güruhun dağıtılması yönünde herhangi bir müdahaleye şahit olmadıklarını ifade etti. Gönülşen, "5 partili arkadaşımız linç tehlikesine rağmen içeride mahsur kalmıştır. Burada ikinci bir Maraş yaşatılmak istenmektedir" diye konuştu. 

Gönülşen bina önünde sürekli sayıları artan güruh nedeniyle binaya yaklaşamadıklarını da ifade etti. Grubun parti binası önünde toplanmasının ardından polisin de olay yerine gelmesine rağmen gruba dönük herhangi bir müdahalede bulunulmadığı bildirildi. 

Parti binası önündeki gergin bekleyiş sürüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.