Mardin şehitleri için uğurlama töreni

Mardin şehitleri için uğurlama töreni
Mardin şehitleri için uğurlama töreni

 

MARDİN’in Artuklu İlçesi’ne bağlı Cevizlik Jandarma Karakolu’na PKK’liler tarafından bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda şehit olan 2 asker için Mardin’de uğurlama töreni düzenlendi.

Cevizlik Köyü’nde bulunan Jandarma Karakolu’na PKK’liler 5 ton patlayıcı yüklü kamyonla gerçekleştirdiği bombalı saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Adem Algın ile jandarma er Orkun Alp Aslan için Mardin 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Selen Kışlası’nda uğurlama töreni düzenlendi. Vali Mustafa Yaman, 70’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve şehit askerlerin silah arkadaşlarının katıldığı tören, şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazelerinin alana getirilmesiyle başladı.

Şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından TSK adına konuşan Teğmen Kenan Dulkadir, "Teröristler masum insanları ve beşikteki bebekleri dahi öldürerek kirli yüzünü tekrar gösterdi. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hƒkimiyetini sağlamak maksadıyla görevlerimizi artan azim ve kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Kızıltepe İlçe Müftüsü Mahsum Taşçı’nın yaptığı duanın ardından şehitler için silah arkadaşları ve vatandaşlardan helallik alınarak, Jandarma Astsubay Adem Algın’ın cenazesi Adana’ya, şehit jandarma er Orkun Alparslan’ın cenazesi ise memleketi Aydın’a uğurlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.