Mardin’de çok kültürlü Newroz kutlaması

Mardin’de çok kültürlü Newroz kutlaması
Mardin’de bir araya gelen binlerce kişi Newroz kutlamasına katıldı. Binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kutlamada konuşan DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, “Yaşam özgür olacaksa başkan Öcalan'la olacak, Mardin 31 Mart sabahı yeni bir güne uyanacak'' dedi.

MARDİN-Mardin’de binler Newroz’u kutladı. Kitle giydiği ulusal kıyafetlerle alanı renk cümbüşüne çevirdi.

Kutlamaya, BDP Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları Ahmet Türk ile Ferbuniye Akyol, Artuklu Belediye Eşbaşkan adayları Leyla Sevinç Bozan ile Emin Irmak, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, BDP İl Eşbaşkanları Reşat Kaymaz, Hasibe Mengirkaon, Artuklu ilçe örgütü, Barış Anneleri İnisiyatifi, Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanısıra İsveçli Kürt siyasetçi Evin Çetin de katıldı.

Newroz ateşi ise, Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayları tarafından yakıldı.

İlk konuşmayı yapan Artuklu Belediye Eşbaşkan Adayı Leyla Sevinç Bozan, Kürtçe, Arapça, Süryanice katılımcıların Newrozu’nu kutladı. Zekiye, Rahşan ve Mazlumların Newrozu’nu kutladığını da belirten Bozan, “30 Mart’ta halkın demokratik yönetim hasretini dindireceğiz” dedi.

30 Mart’ın Mardin halkının kendi dili, kültürü ve inancı ile yaşamasının referandumu olacağını sözlerine ekleyen Bozan, “Artuklu barış ve kardeşlik içerisinde yaşamın modeli olacak” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.