Mardin'de de çöp konteynırları yasaklandı!

Mardin'de de çöp konteynırları yasaklandı!
Mardin Valiliği, göstericiler tarafından barikat olarak kullanılması nedeniyle kent merkezi ve ilçelerindeki çöp konteynırlarının kaldırılması kararı verdi.

Diyarbakır Valiliği'nin ardından Mardin Valiliği de kentteki çöp konteynırlarının bulundukları yerlerden kaldırılması yönünde karar aldı. Valilik tarafından gönderilen Büyükşehir ve ilçe belediyelerine gönderilen talimatta "Çöp konteynırlarının barikat olarak kullanıldığı, ana yollarda ve ara sokaklar içerisinde bulunan çöp konteynırlarına patlayıcı düzenekler yerleştirildiği" iddia edilerek konteynırların kaldırılması istendi.

Talimat üzerine çöp konteynırlarını kaldıran Artuklu Belediyesi ise şu açıklamayı yaptı: "Mardin'in fiziki koşulları gereği, çöplerin toplatılmasında başka yol güzergahlarının bulunmaması nedeniyle çöp yığınları oluşabilir. Çöp konteynırlarının kaldırılmasıyla birlikte kentin temizliği ve halk sağlığı da sıkıntıya girebilir. Görüntü kirliliğine de neden olabilecek olan uygulamayla birlikte, halkımızın ve esnaflarımızın duyarlı olması gerekiyor. Çöplerin birikmemesi için belediye olarak gereken önemi ve hassasiyeti göstereceğiz" denildi.(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.