Mardin'de mağdurlara 6 milyon lira destek

Mardin'de mağdurlara 6 milyon lira destek
Mardin Valiliğinden, kentte çatışmalardan dolayı mağdur olan 8 bin 62 aile ve 980 öğrenciye, 5 milyon 817 bin 536 lira nakdi destek sağlandığı bildirildi.

 

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, PKK'nin saldırıları sonucu mağdur olan vatandaşların barınma, sağlık, eğitim, sosyal uyum sorunları ile devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşları aracılığıyla ilgilenildiği, vatandaşlara gerekli ekonomik desteğin sağlandığı belirtildi.

Tüm ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla göç eden ailelere ekonomik destek sağlandığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bütün ilçe vakıflarımızın katkı sağladığı yardımlar çerçevesinde 8 bin 62 aile ve 980 öğrenciye 5 milyon 817 bin 536 lira nakdi destek sağlanmıştır. 732 aileye nakit yardımı yapılması planlanmış bu kapsamda 571 bin 225 lira ödenmesi için onay çıkartılmıştır. Ayrıca vatandaşlarımızın mağdur olmaması için Midyat ilçemize 1 milyon 500 bin lira, Kızıltepe'ye 600 bin lira, Dargeçit'e ise 200 bin lira ek ödenek aktarılmıştır."

6 bin 673 kişiye psikososyal destek

 

Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık hizmetlerine aksatılmadan devam edildiği vurgulanan açıklamada, 6 bin 673 kişiye psikososyal destek hizmeti sunulduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.