Masterler'den panel turu

Masterler'den panel turu
Diyarbakır'da bu yıl kurulan Masterler Spor Derneği,önemli spor adamlarının katılımı ile okullarda spor panelleri düzenliyor.

Kiptaş Lisesi'nde düzenlenen seminere derneğin başkanı Veysi Akar,dernek yöneticileri Şirin Talva ve Yılmaz Börükoçin,Süper Lig eski hakemi Dr. Yıldıray Arslan, eski futbolcular Şener Özdil ve Murat Yiğiter ile basketbol antrenörü Gökhan Yıldırım  konuşmacı olarak katıldı. Konferansta ; Kiptaş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Ömer Aykanat,öğretmenler ve çok sayıda öğrenci dinleyici olarak yer aldı.

Dernek Başkanı Veysi Akar; bu panelleri organize etmelerindeki amacın sporun içinde gelen uzman isimleri öğrencilerle buluşturmak olduğunu söyleyerek bu çalışmaların değişik kurumlarda devam edeceğini söyledi.

ARSLAN'DAN ÖĞRENCİLERE ÖĞÜTLER

 Süper Lig  eski hakemi Dr.  Yıldıray Arslan,asıl mesleği hekimlik olmasına rağmen uzun yıllar spora hizmet ettiğini söyledi. Arslan,"Görev aldığım maçlarda doktor olmam sebebiyle maç içinde ciddi sağlık sorunlarıyla karşılaşan futbolculara bile müdahalem oldu.Genel olarak amatör maçlarda da futbolcuların sağlığını korumak açısından her türlü tedbir alınmalıdır,bu konuda yetkili olan kurumlar üzerlerine düşeni yapmalıdırlar.Ayrıca gençlerimiz öncelikle geleceklerine yön verirken iyi bir yol izlemeliler.Eğitimlerine çok önem vermeliler,bunun yanında iyi birer sporcu olmak istiyorlarsa o işi severek yapmalı ve eğitimini altyapıdan başlamak üzere iyi almalılar.Bölgenin şartları zor olsa da iyi planlamalarla elit sporcuların bölgemizden yetişeceğine inanıyorum.İyi birer sporcu olmak istiyorsanız kendinizi eğitmeli,iyi çalışmalı,kötü alışkanlıklardan uzak durmalı ve düzgün bir karaktere sahip olmalısınız."dedi.

ÖĞRENCİLERE SPOR MALZEMELERİ

Ali İhsan Hatipoğlu'nun moderatörlüğünde yapılan panele katılan diğer konuşmacılar da öğrencilerin çeşitli konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Panelin ardından yapılan kura çekiminde panele katılan konuklar şanslı öğrencilere yanlarında getirdikleri futbol,basketbol,voleybol,hentbol toplarını,spor ayakkabılarını ve Diyarbakırspor formalarını hediye ettiler.Sahneye davet edilen öğrencilere hediyeleri tek tek konuklar tarafından takdim edildi.

masterlerden-panel-turu-(2)manset.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.