Mattis'ten Afrin açıklaması: Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var

Mattis'ten Afrin açıklaması: Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var
ABD Savunma Bakanı James Mattis Türk mevkidaşı Nurettin Canikli ile görüşmesinin ardından Brüksel'de açıklama yaptı.


Mattis "Türkiye ile iletişim kanlaarı açık. Ortak bir zemin bulduğumuzu düşünüyorum aynı şekilde Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var" dedi.

Brüksel'de NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan Mattis 'meşru güvenlik kaygıları konusunda ABD'nin Türkiye'nin yanında durduğunu' ifade etti.

'Türkiye ile yapılan görüşmelerin dürüstlük ve şeffaflık temelinde olduğunu' ve 'amacın Suriye meselesini Birleşmiş Milletler süreci yoluyla çözmek' olduğunu belirten ABD Savunma Bakanı, "Meşru güvenlik kaygılarının karşılanması için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

ABD ve Türkiye'nin açık ve dürüst diyaloğu sürdürmesi gerektiğini vurgulayan Mattis "Türkiye ile iletişim kanallarımız açık. Ortak bir zemin bulduğumuzu düşünüyorum aynı şekilde Türkiye ile aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar var. Savaş bazen seçmeniz için kötü alternatifler verir" dedi.

Mattis, "Türk savunma bakanının 29 ülkeye vermiş olduğu brifing ve bilgiler devam ediyor. Biz iş birliği yolları bulmak için çalışmaya devam edeceğiz. Ancak Cenevre Süreci bu şekilde çözülmeyecektir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.