Mayına basan L.Ç'nin ayağına demir takıldı

Mayına basan L.Ç'nin ayağına demir takıldı
Nusaybin'de oyun oynarken, uyarı levhası bulunmayan alana girerek, mayına basan 12 yaşındaki L.Ç'nin ayağına demir takıldı. L.Ç'nin tedaviye cevap verip vermediği önümüzdeki günlerde belli olacak.

DİYARBAKIR - Mardin'in Nusaybin İlçesi ile Suriye arasındaki sınır hattına yakın Zeynel Abidin Mahallesi'nde arkadaşları ile oyun oynayan 12 yaşındaki L.Ç. önceki gün uyarı levhası bulunmayan alanda mayına basmıştı. Ayağından yaralan çocuk Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edilerek tedavi altın alındı. L.Ç'nin sağ ayağının topuk kısmının tamamen parçalandığı ve ayağın tarak kısmının ise sadece bir damar üzerinde durduğu belirtildi.

L.Ç'nin ağabeyi Eyüp Ç. dün akşam doktorların kardeşinin ayağının kurtulma şansının sadece yüzde bir olduğunu belirterek, yapılan ameliyatın ardından ayağının topuk kısmına demir takıldığını ve yaranın kapatıldığını söyledi. Yapılan ameliyattan sonra doktorların kardeşinin ayağının kurtluma şansının daha yüksek olduğunu kaydettiğini ifade eden Eyüp Ç. bunun için birkaç gün bekleyeceklerini kaydetti. Eyüp Ç, kardeşinin birkaç gün sonra ayağın kesileceği ya da nakil yapılacağının belli olacağını dile getirdi.

L.Ç'nin ameliyattan sonra Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi servisinde tedavisinin devam ettiği belirtildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.