Mazıdağı'nda 58 CHP'li BDP'ye katıldı

Mazıdağı'nda 58 CHP'li BDP'ye katıldı
Geçtiğimiz günlerde partilerinden istifa ettiklerini duyuran CHP Mazıdağı İlçe Örgütü eski Başkanı Lokman Angay ve parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 58 CHP'li, BDP'ye geçti.

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde CHP İlçe Örgütü Başkanı Lokman Angay ve parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 58 CHP'li, geçtiğimiz Cuma günü partilerinden istifa ettikten sonra BDP'ye katıldı.

Eski CHP'liler, BDP parti binasında düzenlenen törenle partiye katıldı. Törene, BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, Kızıltepe ve Mazıdağ belediye başkanları, BDP PM üyesi Abit Turan, İl Genel Meclis Başkanı ve üyeleri, Mardin Belediye Meclis üyeleri, BDP Mazıdağı İlçe Örgütü Başkanı ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Yapılan saygı duruşunun ardından söz alan BDP Mardin İl Eş Başkanı Reşat Kaymaz, "Kürtlerin birliği ne kadar güçlü olursa, Kürdistan'da faşist devlet zihniyeti de o kadar zayıflayacaktır. Sınırlar da işlevsiz hale gelecektir. Bizleri bölmeye çalışan AKP, CHP, MHP, Fethullah Gülen ve ABD'de de o kadar zayıflayacaktır" dedi. 


CHP ve AKP'de siyasi faaliyet yürüten Kürtlere seslenen Kaymaz, "Para için o partilerde yer alıyorsunuz, ancak bu partiler sizin kardeşlerinizi öldürüyor. Bu yanlıştan bir an önce dönün ve halkınız için çalışın" çağrısında bulundu. CHP'den BDP'ye katılan kişileri kutladığını belirten Kaymaz, Nusaybin-Qamışlo sınırında örülen duvarı protesto etmek için 7 Kasım'da Nusaybin'de yapılacak kitlesel yürüyüşe halkın katılım göstermesi çağrısında bulundu.

'BDP halkın partisi olduğu için BDP'ye katıldık'

Kaymaz'ın ardından söz alan ve CHP'den istifa ederek BDP'ye üye olan CHP Mazıdağ eski İlçe Başkanı Lokman Angay ise, "CHP'nin bölgede izlediği siyaset, kirli bir siyasetti. AKP'ye en iyi muhalefeti BDP yapıyor. BDP halkın partisidir. Bunun için biz de BDP'ye katıldık. Hepimize uğurlu olsun" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından CHP'den istifa edenlere BDP rozeti takılmasının ardından tören sona erdi.

Mardin'in Midyat ilçesinde de geçtiğimiz ay partilerinden istifa ettiklerini duyuran CHP Midyat İlçe Örgütü eski Başkanı Zeyni Mete ile Yönetim Kurulu'nda yer alan 13 ismin aile ve yakınlarından oluşan 380 CHP'li de, BDP'ye katılma kararı almıştı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.