Mazlum-Der: Koruculuk kaldırılsın!

Mazlum-Der: Koruculuk kaldırılsın!
Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi’nce, köy koruculuğunun kaldırılması için başlatılan kampanya çerçevesinde panel düzenlendi.

Panelde konuşan Prof. Dr Mehmet Altan, “Korucuların alınması, karakollar yapılması bu ülkede çocukların ölmeyeceği anlamına gelmiyor. Eğer bunlar yapılıyorsa her an her şey olabilir” dedi

 

Gencer ARPACI

 

DİYARBAKIR - İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Yardımlaşma Derneği (Mazlum-Der) Diyarbakır Şubesi’nce, köy koruculuğunun kaldırılması için başlatılan kampanya çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda panel düzenlendi.

Seher Akçınar Bayar moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, konuşmacı olarak, Prof. Dr. Mehmet Altan, Dr. Nesrin Uçalar ve Roboski katliamından yaşamını yitiren Cemal Encü’nun babası Süleyman Encü katıldı. Çok sayıda kişinin de izleyici olarak katıldığı panelin açılış konuşmasını Mazlum-Der Şube Başkanı Abdurrahim Ay yaptı. Ay, geçici köy korucularının sayısının onbinleri geçtiğini vurgulayarak, “Bilge Köyü katliamı olmak üzere birçok katliamın yanı sıra geçici köy korucuları, adam kaçırma, yaralama, insanları zorla yerlerinden edip topraklarına el koyma gibi toplumsal travmalara neden olan birçok hadiseye sebep olmuştur” dedi.

 “Yüreğimiz ağzımızda”

Panelde konuşan Prof. Dr Mehmet Altan ise barış süreci ile birlikte artık insanların ölmediğini ancak bu süreci her an bozulabileceği korkusuyla yaşadığına dikkat çekerek, şunları kaydetti:

“Artık eskisi gibi bölgede çocukların ölmemesi hepimizi umutlandırıyor. Ancak korucuların alınması, karakollar yapılması ülkede çocukların ölmeyeceği anlamına gelmiyor. Bu süreci izlerken yüreğimiz ağzımızda. Süreç bozulursa bu topraklarda yine insanlar ölecek bu nedenle bazı şeyler ne kadar değişirse değişsin çok umutlu değilim.”

Altan, “Bu ülkede bakanların çocuklarına soruşturma açılmış diye ülke alt üst oluyorsa ve eğer halkın 34 çocuğu Roboski de öldürülüyorsa ancak kimse sesini çıkmıyorsa herkes dönüp kendini sorgulamalıdır” diye konuştu.

Panel, konuşmaların ardından soru-cevap şeklinde devam etti. 

panel-foto-(1)-001.jpg

panel-foto-(2)-001.jpg

panel-foto-(6)-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.