Mazlumder'den çatışmaları durdurun çağrısı

Mazlumder'den çatışmaları durdurun çağrısı
Mazlumder'den çatışmaları durdurun çağrısı İNSAN Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, PKK ve devlete çatışmaları durdurma çağrısında bulunarak,

 "Mazlumder olarak, PKK'nın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ateşkes ilan etmesi ve silahlı eylemlerini sonlandırma, devlet yetkililerini de, açılan bu ateşkese eşzamanlı bir biçimde olumlu cevap vererek askeri ve adli tüm operasyonları sonlandırmaya çağırıyoruz" dedi.

İNSAN Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, PKK ve devlete çatışmaları durdurma çağrısında bulunarak, "Mazlumder olarak, PKK'nın 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ateşkes ilan etmesi ve silahlı eylemlerini sonlandırma, devlet yetkililerini de, açılan bu ateşkese eşzamanlı bir biçimde olumlu cevap vererek askeri ve adli tüm operasyonları sonlandırmaya çağırıyoruz" dedi.

Derneğinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılmak üzere Diyarbakır'a gelen Mazlumder Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Sümer Park Resepsiyon Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında PKK ve devlete çatışmaları durdurma çağırısında bulundu. Bölgede yaşanan çatışmanın hiçbir kesime fayda sağlamayacağını anlatan Ünsal, "Yaklaşık 2 yıl süren çözüm sürecinde kat edilen bütün mesafelerden geri dönüldüğü ve çatışmaların eski şiddetinden daha yoğun olarak sürdüğü bu manzaranın bir gün kurulacağı kesin olan barış ortamında taraflar arasındaki uçurumu büyütmekten, toplumsal bütünlüğümüzü zedelemekten başka bir işe yaramayacaktır. Geleceğimizin el birliğiyle tehlikeye atılması endişesi ve tarihsel sorumluluğumuzun gereği olarak savaşın yükseltilmesinin ülkemizde ve bölgemizde yer alan hiçbir kimseye bir şey kazandırmayacağını tüm taraflara yeniden hatırlatmayı gerekli görüyoruz" diye konuştu.

Mazlumder olarak, PKK tarafına 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde ateşkes ilan etme ve silahlı eylemleri sonlandırmaya çağrısında bulunan Ünsal, "Ülkemizde yaşanan bu elim sürecin önüne geçilmesi ve müzakere koşullarının yeniden oluşması için PKK'nın çatışmaları sivil alanlara taşıma, yol kontrolü yapma, araç yakma, sivilleri alıkoyma gibi toplumsal sükun ve suhuleti bozan bütün eylemlerini durdurması gerektiğini vurguluyor ve alıkoyduğu sivilleri serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz. Devlet yetkililerinin de, açıklanan bu ateşkese eşzamanlı bir biçimde olumlu cevap vererek, askeri ve adli tüm operasyonları sonlandırmaya çağırıyoruz. Ayrıca çatışmalarda hukuk dışına çıkan, meskun mahalde PKK mensubu-sivil ayrımı yapmadan ve hedef göstermeden, ağır silahlarla yapılan müdahalelerde sivil ölüm ve yaralanmalarla ilgili etkin ve kapsamlı bir soruşturma yürütmek devletin hukuki sorumluluğundandır. Devlet yetkililerin çatışmasızlık ortamının tesisi için sorumluluk almaları gerekiyor" dedi.

"ÖCALAN İLE MÜZAKERE EDİLECEK KOŞULLAR OLUŞTURULMALI"

Ünsal, savaş ortamının yerini barış ve müzakerelere bırakabilmesi için Abdullah Öcalan ile müzakere edebilecek koşullara kavuşturulmasının acil ve hayati bir gereklilik olduğuna söyledi. Ünsal, "Taraflara, ülke içindeki dinamiklerden oluşan bir izleme heyeti ya da üçüncü gözün kurulmasının müzakere sürecinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için büyük önem taşıdığını yeniden hatırlatıyoruz. Silahın, sivil siyaset üzerine vesayet oluşturması teşebbüslerinin demokratik ortamlara zarar verdiğini, sivil siyaset üzerinde vesayet oluşturma teşebbüslerine karşı çıktığımızı ve buna rıza gösterilmemesi gerekiyor. Her iki taraftaki karar alıcıları sorumluluk alarak toplumumuzun ortak maslahatına uygun davranmaya davet ediyor, çatışmalarda ortaya çıkmış bütün hak ihlallerini kınıyor ve hayatını kaybeden bütün tarafların ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.