‘Meclis’e giremeyecekler’ sözlerine HDP’li Önder’den yanıt

‘Meclis’e giremeyecekler’ sözlerine HDP’li Önder’den yanıt
HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Meclis ve Komisyon’da yaşanan saldırı ve kavgaların ardından HDP’liler için sarf ettiği

 “Meclis’in kapısının önünden geçemeyecekler” sözlerine yanıt verdi. Önder, “Meclis’in kapısından geçmemesi gereken birileri varsa eğer, o da bu Meclis’i babasının bostanı zanneden zihniyettir” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik “Meclis’in kapısının önünden geçemeyecekler” sözlerine,  HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’den yanıt geldi.

Önder, Davutoğlu’nun sözlerinin, AK Parti’nin saldırgan tutumunu kamufle etme amaçlı olduğunu savunurken, Meclis’te ve Komisyon’da yaşanan saldırı ve kavgalardan HDP’nin sorumlu tutulamayacağını ifade etti.

Önder’in açıklamaları özetle şöyle:

Meclis ve Komisyon’da yaşananlar

“Görüntüler ortada. Kürsü dokunulmazlığı diye her fırsattı çiğnedikleri sakızı tükürerek kürsüdeki arkadaşımıza onlarca AKP’li vekil linç uygulamaya kalkışmıştır. O esnada Genel Kurul’da 7 vekil arkadaşım olmasına rağmen onların etraflarını kuşatan AKP’lilerin sayısı 100’den fazlaydı.

“Aynı şeyi komisyon toplantısında da yapmak istediler. Fakat başarılı olamayınca danışman yalanına sarıldılar. Davutoğlu, burayı başbakanlık binası zannediyor herhalde. Biz bu halkın seçilmiş vekilleriyiz. Meclis’in kapısından geçmemesi gereken birileri varsa eğer, o da bu Meclis’i babasının bostanı zanneden zihniyettir.”

Dokunulmazlıkların kaldırılması

“Dokunulmazlıkları kaldırma ısrarı, kendi iç çatışmalarını bizim üzerimizden kamufle etme çabasıdır. Görüyoruz; hepsi bir birine kavgada söylenmeyecek sözler söylüyor, değerlendirmeler yapıyorlar. O, onun yetkisini elinden alıyor, öteki öbürünün oğlunu kumarhanelerde yakalatılıyor! Bu iç çekişme ve çatışmalarını kamufle etmek için geliştirdikleri bir girişimdir. Ayrıca başta ana muhalefet olmak üzere diğer partilerin farkında olması gereken nokta burasıdır.

CHP’ye çağrı

Önder, son olarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) oluşturulan ‘tuzaklara’ düşmemesi gerektiğini de ifade etti.

“Ortada bir oyun var” diyen Önder, “Yüz yıldır Türkiye’de egemenlerin iyi bildikleri bir işi sahneye yeniden koyuyorlar. Bir sıkıntı varsa Kürtlere ihraç et, kendi düzenini sürdür alışkanlığıdır bugün devam edenler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.