Medeni Yıldırım'ın annesi: Katillerimizi tanıyoruz

Medeni Yıldırım'ın annesi: Katillerimizi tanıyoruz
Lice'de 2 yıl önce yapılan kalekol protestosunda 19 yaşındaki Medeni Yıldırım'ı katleden asker hakkında "Haksız tahrik altında olası kastla adam öldürme" suçundan 5 yıldan 18 yıla kadar hapis istenmesini az bularak tepki gösteren Avukat

 

DİYARBAKIR -  Kezban Yılmaz, sadece erin değil emri verenlerin de yargılanması gerektiğini söyledi. Anne Fahriye Gündüz Yıldırım, "Biz katilimizi tanıyoruz. İki cihanda elim katillerin yakasında olacak. Hem komutansın hem katilsin. Bu davanın peşini hiç bırakmayacağız. 2 yıldır bu davanın takip etmek için günlerce savcılığa ayakla gidip geldim. Her şey ortada olmasına rağmen hala katiller kendilerini savunuyor" dedi. 

Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı Kayacık (Hêzan) köyünde, 28 Haziran 2013 günü karakol-kalekol yapımını protesto etmek amacıyla düzenlenen eylemde halkın üzerine askerlerce ateş açılması sonucu 19 yaşındaki Medeni Yıldırım'ın yaşamını yitirmesiyle ilgili başlatılan soruşturma tamamlandı. Katledilişinden ancak 2 yıl sonra tamamlanabilen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, şüpheli er Adem Çiftçi (23) hakkında "Haksız tahrik altında olası kastla adam öldürme" suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istendi. Yıldırım ailesinin avukat Kezban Yılmaz, hazırlanan iddianameye ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 

'Daha önce katledilenlerin iddianamesine benziyor'

İddianamenin, Yıldırım ailesinin yaklaşık 3 yıldır yürütmüş olduğu mücadele neticesinde hazırlanmış bir iddianame olduğunu dile getiren Yılmaz, daha önce polis ve asker kurşunuyla öldürülmüş olan kişilerin iddianamesine benzer maddelerle hazırlanmış bir iddianame olduğunu söyledi. İddianamenin "Haksız tahrik altında olası kastla adam öldürme" suçundan hazırlanması ve sadece bir erin şüpheli olarak yer alması nedeniyle çok eksik bir iddianame olduğuna işaret eden Yılmaz, iddianamenin Yıldırım'ın durumuyla hiçbir şekilde örtüşmediğini vurguladı. Yılmaz, "Bu davada faille ilgili olası 'Kasıt ve haksız tahrik' ile ilgili olarak maddelerin uygulanması mümkün değildir. Yıldırım'ın pozisyonu, durumu göz önünde bulundurulduğunda bir haksız tahrikin söz konusu olmadığı açık bir şekilde görülmektedir" dedi.

'Failin haksız tahrikle yargılanması yasal değil'

Yıldırım'ın hiçbir şekilde olayların içinde olmadığı orada bulunan kitlenin arkasındaki parkta yaşanan olayları seyreden bir pozisyonda olduğunun savcılık tarafından tespit edildiğini ifade eden Yılmaz, yine aynı şekilde Yıldırım'ın olayların içinde kesinlikle olmadığı, mevcut dosyanın içindeki görüntülerde de bunun kanıtlandığını ifade etti. Yıldırım'ın yapmamış olduğu bir şeyden ötürü failin "haksız tahrik"ten yargılanması yasal olmadığını söyleyen Yılmaz, "Biksi marka silahla halkın taraması ile yaşanan olayda doğrudan kastın olduğu görülecektir" dedi.(diha) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.