‘Medeniyet’ yarışması

‘Medeniyet’ yarışması
Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu finali Diyarbakır'da yapıldı

 

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen "Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu" finali Diyarbakır'da yapıldı. Yarışmaya Türkiye'nin yanı sıra 6 ülkeden 165 sporcu katıldı. Bisiklet Turu finalinde meydana gelen kazada 1 sporcu yaralandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen "Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu" finali Diyarbakır'da gerçekleştirildi. Türkiye, Kosova, Azerbaycan, Gürcistan, Sırbistan ve Makedonya'dan 165 sporcunun katıldığı final turu, Diyarbakır Valiliği önünden başladı.  Valilik önünde, başlayan yarışma, Yenişehir İlçesi Ekinciler Caddesi ve Bağlar İlçesi Koşuyolu Caddesi üzerinde gerçekleştirildi. 10 tur olarak yapılan bisiklet yarışmasında sporcular yaklaşık olarak 35 kilometre yol kat etti.

 

"DİYARBAKIR GÜZELLİKLERLE ANILSIN"

Mardin, Batman ve Diyarbakır'da olmak üzere üç etap olarak yapılan yarışmaya katılan sporcular memnun kaldı.  Mardin ve Batman'ın caddelerinin küçük olmasından dolayı zorlandıklarını belirten sporcular, Diyarbakır'da ayrılan alanın gayet rahat olduğunu söyledi.

Yarışmaya Antalya'dan katılan 31 yaşındaki sporcu Fatih Akdağ; "Diyarbakır her zaman terörle anılıyor. Diyarbakır artık terörle anılması, bu tür organizasyonlarla anılsın istiyoruz. Çünkü Diyarbakır çok güzel bir şehir."

VALİ AKSOY’DAN AÇIKLAMA

Diyarbakır için çok iyi organizasyon olduğunu belirten Diyarbakır Valiliği Hüseyin Aksoy, Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu'na ev sahipliği yaptıklarından dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını söyledi.

Vali Aksoy; "Özellikle kültürel zenginliği tarihi yapılarıyla Dünya'nın önemli şehirlerinde birisi olan Diyarbakır'ı bu organizasyonla Dünya ile kamuoyuyla paylaşma fırsatı buluyoruz. Diyarbakır Farklı kültür ve inançlara sahip insanların hoşgörü içerisinde bir arada yaşadı bir kenttir. Bu hoşgörü ortamının bugünde devam etmesi bizim için en büyük mutluluk" diye konuştu.

 

 

YARIŞMADA KAZA

Bisiklet yarışmasında Ekinciler Caddesi üzerinde dönmeye çalışan Konya Taşkent Spor Kulübü'ne bağlı sporcu Hamza Duran, dengesini kaybederek kaza geçirdi. Olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılan Duran tedavi altına alındı.

YARIŞMADA DERECE YAPAN YARIŞMACILAR

BÜYÜK ERKEKLER

Kemal Küçükbaya (Kocaeli Brisa Spor)

Serkan Balkan (Torku Şeker Spor)

Aleksandar Roman (Sırbistan)

GENÇ ERKEKLER

Halil İbrahim Doğan (Kocaeli Brisa Spor)

Yusuf Ziya Kalev (Kocaeli Brisa Spor)

Eşref Batuhan Pekcan (Kocaeli Brisa Spor)

MASTER ERKEKLER-35

Nevzat Kıral (Ferdi Sporcu)

Mutlu Erçevik (Tekirdağ Gençlik Hizmetleri)

Tarık Gül (İstanbul Gençlikspor)

 

 

YILDIZ ERKEK A

Fatih Deniz (Konya Taşkent Spor)

Ramazan Daglı (Konya Gençlik Spor

Ali Altuntaş (Çumra Belediye Spor)

 

Dilek AKIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.