Medya-Yargı ilişkileri masaya yatırıldı

Medya-Yargı ilişkileri masaya yatırıldı
Diyarbakır'da Avrupa Birliği ve Türkiye'nin finansmanını sağladığı 'Kitlesel Medya ve Yargı İlişkilerinin Güçlendirilmesi Projesi' kapsamında ikinci toplantı yapıldı.

İlyas AKENGİN

 Toplantıda konuşan Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı Tahir Hırslı, “Amacımız medya ile yargı arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmak ve projeyi tüm adliyelerde hakim kılmak” dedi.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca yürütülen ve Avrupa Birliği'nin finansal destek sağladığı 'Kitlesel Medya ve Yargı İlişkilerinin Güçlendirilmesi Projesi' toplantısı Diyarbakır Adliye binasında yapıldı. Toplantıya Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı Tahir Hırslı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Cihan Kart, 4. Ağır Ceza Başkanı Kenan Şenlik, Yerleşik eşleştirme danışmanı Dr. Marina Thode, Avrupa birliği uzmanları Brigitte Koppenhofer, Wolfram Lumpe, Mia Bakels Roessingh, İlse Westenenk’in yanı sıra adliye muhabirleri katıldı.

Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkan Yardımcısı Tahir Hırslı, “Bu projedeki temel amacımız doğru bilgi akışını sağlamak ve medya ile yargı arasındaki kopukluğu ortadan kaldırmak. 5 pilot il için başlatılan proje ile ilgili çalışmalar verimli bir şekilde devam ediyor. Hedef tüm adliyelerde bu sistemi oturtmak” dedi.

PROYE DESTEK

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, bölgede medya-yargı ilişkilerinin oturtulması ve bilgi akışının sağlıklı bir şekilde olması için başlatılan projenin çok verimli olduğunu belirterek, projenin Türkiye’de kurumsallaşması durumunda daha sağlıklı ve hızlı bilgi akışının olacağını söyledi.

Adliyede görev yapan yargı muhabirleri de, medya yargı ilişkilerinin geçmişe oranla daha da güçlendiğini belirterek, sağlıklı bir bilgi akşının olduğunu kaydettiler.

Proje toplantısında Almanya ve Hollanda'dan gelen proje danışmanları da, kendi ülkelerindeki deneyimlerini aktardılar. Proje çerçevesinde AB üyesi ülkelerle karşılaştırmalı analiz yapılması, kurulan medya ve halkla ilişkiler ofislerinin verimli olup olmadıkları tartışılacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.