Medya yatırımları 2013 yılında yüzde 9.2 büyüdü

Medya yatırımları 2013 yılında yüzde 9.2 büyüdü
REKLAMCILAR Derneği Başkanı Alper Ünal, 2013 yılında medya yatırımlarının yüzde 9.2 artışla 5.08 milyar liraya çıktığını, 2014 yılında da yüzde 10 büyüme öngördüklerini söyledi.

Reklamcılar Derneği'nin web sitesinde yer alan açıklamaya göre, Dernek üyesi medya ajanslarının verileriyle hazırlanan 2013 reklam yatırımlarına ilişkin bilgilere göre, yatırımların yüzde 57.25'i televizyon, yüzde 22.43'ü basın, yüzde 9.74'ü dijital, yüzde 6.85'i açık hava, yüzde 2.61'i radyo, yüzde 1.13'ü sinema reklamlarından oluştu. Açıklamada, medya yatırımları için 2012 yılında harcanan tutarın 4.65 milyar lira düzeyinde gerçekleştiği belirtildi.

Türkiye'de dijital reklam yatırımlarında önemli ölçüde büyüme potansiyeli olduğunu vurgulayan Alper Üner, dijital reklam yatırımları pazar payının dünyada yüzde 23.2 düzeyindeyken, bu oranın Türkiye'de yüzde 9.74 olduğunu belirtti.
"Dijital yatırımlar, büyümenin lokomotifi olmayı sürdürüyor" diyen Üner, uluslararası alanda reklam sektörünün dijital medya yatırımlarıyla büyüdüğünü vurgulayan Üner, bu yatırımlar içinde sosyal mecraların payının yüksekliğine dikkat çekti.
Sosyal mecraları kullanarak ticaret yapmaya devam eden üyelerinin kısıtlamalar nedeniyle olumsuz etkilenebileceğini ve sektörün gelişiminin de bundan olumsuz etkilenebileceğini belirten Üner, "Bu nedenle sadece ifade özgürlüğünün değil, ticari ifade özgürlüğünün de olması gerekmektedir. Önümüzdeki dönemde dijital taraftaki olumsuzluklar, bu alandaki büyümeyi de olumsuz etkileyebilir" dedi.
Bu yıl 30. kuruluş yıldönümünü kutluyan Reklamcılar Derneği'nin Effie Türkiye Reklam Etkinliği Yarışması’na başvurular devam ediyor. Ödül töreni 13 Mayıs 2014 tarihinde The Grand Tarabya Otel’de yapılacak.
Derneğin bu yılki gündeminde ayrıca 26. Kristal Elma Yaratıcılık Festivali bulunuyor. Türkiye’nin ilk yaratıcılık yarışması olan ve geçen yıl sektörün yaşadığı değişime paralel olarak yenilenen Kristal Elma, pazarlama iletişimi sektörünün tüm paydaşlarının katılımıyla, Santral İstanbul’da 17-19 Eylül 2014 tarihleri arasında 3 günlük bir festival olarak düzenlenecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.