Mehdi Eker'den organize besi müjdesi

Mehdi Eker'den organize besi müjdesi
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kars'ta besi bölgesiyle ilgili konuştu.

Kars-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker “Besi organize Sanayi Bölgesi'nin Kars'ı, bir aşama daha ileriye götüreceğini düşünüyoruz" dedi.

Kars'ta bulunan Bakan Eker, Vali Günay Özdemir, AK Parti Kars Milletvekili Yunus Kılıç, AK Parti İl Başkanı Ali Şakir Yurdakoş ve bakanlık yetkilileriyle valilik toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Bakan Eker, burada yaptığı açıklamada, yapımı planlanan Kars Besi Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin kent için önemli olduğunu söyledi.

Projenin maliyetinin yaklaşık 30 milyon lira olduğunu belirten Eker, şöyle konuştu:

"Organize Besi Bölgesi'nin bin 880 dönüm arazi üzerine kurulması planlanıyor. Bizim tabii burada özellikle hayvancılığa ait olmak üzere yürüttüğümüz projeler var. Hibe destekli projeler bulunuyor. 52 milyon lirası sadece Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi ve yarısını hibe verdiğimiz projeler. Doğu Anadolu Kalkınma Projesi çerçevesinde yüzde 40'ını hibe verdiğimiz hayvancılık işletmeleri, burada biraz daha ölçeği büyük olan yani 50 baş ve üzeri yatırım yapanlara sağladığımız imkan. Orada da yüzde 40 hibe desteği veriyoruz. Bununla ilgili olarak da yaklaşık 10 milyonluk bir yatırım söz konusu. 12 proje şu ana kadar imzalandı. Bunların yapımı sürüyor."

Eker, kentte 33 projenin tamamlandığını ve yapılacak olan diğer projelerle kentte hem hayvancılığın hem de süt ürünlerinin üretimiyle sanayinin gelişeceğini dile getirdi.

Kentte yaklaşık 100 milyon liranın üzerinde yatırım planlandığını ifade eden Eker, şunları kaydetti:

"Kars ilinde tarım ve hayvancılıkla ilgili şu ana kadar 33'ü bitmiş, 12'si devam etmekte olan, 43'ünün sözleşmeleri imzalanmış ve devam etmekte olan toplamda 88 proje var. Bunu bizim iyi takip etmemiz ve izlememiz gerekir. Buradaki yatırım 100 milyon liranın üzerinde. Sadece bunun hibesi yarısından fazla. Besi Organize Sanayi Bölgesi'nin Kars'ı, bir aşama daha ileriye götüreceğini düşünüyoruz. Niye, çünkü artık tek başına hammadde üreten bir yer olmaktan çıkacak, entegre, gıda sanayinin artık geliştiği bir alana dönüşecek. Burada yetiştirilecek, burada ete, süte dönüşecek, et ürününe, süt ürününe, gıda sanayisine dönüşecek.''

Eker, ayrıca temmuz ve ağustos aylarında yapılacak desteklemeler hakkında da bilgi vererek, hububat, organik tarım, tarımsal yayım desteklerinden yararlanacak 3 bin 800 çiftçiye 4 milyon 100 bin lira ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.