Memiş kendini savundu

Memiş kendini savundu
Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, babasının TYP kapsamında işe alınmadığı için İş-Kur Diyarbakır İl Müdürü aleyhinde açıklamalar yaptığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu söyledi.

Memiş,” Bugüne kadar iş kur müdürlüğü veya başka bir kurumdan babam veya başka bir şahsın işe alınması konusunda bir ricam olmayıp, bu konuda en ufak bir imada dahi bulunmadım” dedi.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, babası TYP kapsamında işe alınmadığı için İş-Kur Diyarbakır İl Müdürü aleyhinde açıklamalar yaptığı yönündeki iddialar üzerine yazılı açıklama yaptı. Memiş, bugüne kadar İş-Kur Müdürlüğü veya başka bir kurumdan babası ya da başka bir şahsın işe alınması konusunda bir girişimde bulunmadığını söyledi.

Bu tür iddialarla şahsının ve sendikasının hedef alınarak itibarsızlaştırılmak istendiğini kaydeden Memiş, İş-Kur Müdürü’ne yönelik açıklamalarının farklı alanlara çekilmemesi gerektiğini ifade etti.

‘Keyfi Uygulamalar Yapıldı’

Memiş; ”İş-Kur Diyarbakır İl Müdürlüğü'nün başta Kayapınar, Sur ve Ergani İlçelerinde izlemiş olduğu yanlış yöntemin mağduriyetlere yol açtığını, okullarda idarecileri kamusal hizmeti sunmada zor durumda bıraktığını,  okullara keyfi nedenlerle TYP personeli verilmeyerek okulların kir pas içinde  bırakıldığını ve  sorunların   çözümüne   dair   sorumlu   davranmaya   çağrıda bulunmuştuk. Bu iddialarımızın araştırılıp haberleştirilmesi gerekirken, bu iddialarımız tamamen görmezden gelinerek, aile fertlerim üzerinden bir algı operasyonu yapılarak, babamın işe alınmadığı için bu çıkışı yaptığım şeklinde asılsız iddialara yer verilmiştir.”

‘Yanlış uygulamalara dikkat çektim’

Bugüne kadar iş kur müdürlüğü veya başka bir kurumdan babam veya başka bir şahsın işe alınması konusunda bir ricam olmayıp, bu konuda en ufak bir imada dahi bulunmadım. Ülke çapında faaliyet gösteren bir eğitim sendikasının Şube Başkanı olarak söz konusu haksız uygulamaları gündeme getirmemden daha doğal bîr şey olamaz. Ancak yukarıda bahsedilen haberler ve yazı içeriklerinde, gerek aile fertlerim gerekse şahsıma yönelik hiçbir hukuki dayanağı olmayan, gerçeğe aykırı ve iftira niteliği taşıyan bir takım iddia ve isnatlara yer verilmiş, bu şekilde İş Kur Müdürlüğünde meydana gelen haksız uygulamalar gerçeğe aykırı haberlerle örtbas edilmek istenmiştir. İftira ve yalan niteliğindeki haberler İle hem onur ve saygınlığıma saldırı gerçekleştirilmiş hem de sendikamızın tüzel kişilik hakları saldırıya uğramıştır” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.