Memorial Sağlık Grubu, kuzey Irak'a açıldı

Memorial Sağlık Grubu, kuzey Irak'a açıldı
Memorial Sağlık Grubu, hasta yoğunluğunun her geçen gün arttığı Irak'ın kuzeyinde de hizmet vermek için Duhok'ta irtibat bürosu açtı.

Memorial Diyarbakır ve Dicle Hastanesi Direktörü Dr. Taner Özcan, sağlığın evrensel bir hizmet sunumu olduğunu, bu nedenle yurtdışındaki hastalara da sağlık turizmi kapsamında hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Komşu ülke Irak'taki hastalara daha rahat sağlık hizmeti sunmak amacıyla hastalarla hastane arasındaki irtibatın sağlanması için Duhok'ta büro açtıklarını kaydeden Özcan, şöyle dedi:"Başta Duhok ve Erbil kentleri olmak üzere Irak'ın kuzeyinden her yıl çok sayıda hasta hastanelerimize tedavi ve kontrol amacıyla geliyor. Zaman kaybını önlemek için Duhok'ta açtığımız büro ile hastaların özellikle Diyarbakır'daki hastanelerimize yönlendirilmesi sağlanacak. Amacımız Diyarbakır’ı Ortadoğu’nun sağlık üssü haline getirmek. Bunun için de emin adımlarla ilerliyoruz."

- "Iraklı hastalara daha rahat sağlık hizmeti sunabileceğiz"

Özcan, Duhok'tan karayolu ile 5-6 saatlik mesafeden hastaların Diyarbakır'a geldiğini ancak bazı hastaların zamanla yarıştığını anlatarak, şöyle dedi:

"Diyarbakır'da yeni havalimanı terminal binasının yapımı tamamlandığında uluslararası uçuşlar yapılabilecek. Yakın bir zamanda uluslararası uçuşların başlamasıyla Diyarbakır'a çok daha kısa sürede ulaşacak Iraklı hastalara sağlık turizmi kapsamında daha rahat sağlık hizmeti sunabileceğiz. Ulaşım sıkıntısı olmadığı takdirde Iraklı yüzlerce hastanın ülkemizi tercih etmesi söz konusu olabilir."

Özcan, hastaların öncelikle tercihinin özellikli hekimler olduğuna dikkati çekerek, Diyarbakır'da en çok tercih edilen branşların ortopedi, tüp bebek, kulak burun boğaz, kardiyoloji ve kalp cerrahisi olduğunu belirtti.

Bunun yanı sıra hastaların ülkelerinde yeterince hizmet alamadıkları onkoloji, radyoterapi ve nükleer tıp gibi özellikli alanlarda da yoğun talepleri olduğunu vurgulayan Özcan, Iraklı hastaların da irtibat bürosunda verilen hizmetten büyük memnuniyet duyduğunu sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.