Memur-Sen temsilcisi kadın çalışanı dövdü!

Memur-Sen temsilcisi  kadın çalışanı dövdü!
Diyarbakır Garı’nda çalışan Bahar Karakaş Uluğ şiddete maruz kaldığı iddialarına ilişkin açıklama yapan HDP ve KESK’li kadınlar, “Bu olay aydınlatılıncaya kadar peşini bırakmayacağız” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ’un çalıştığı iş yerinde şiddete maruz kaldığı iddialarına ilişkin Diyarbakır Garı önünde basın açıklaması düzenledi.  Mezopotamya Ajans’ta yer alan habere göre açıklamaya, HDP Diyarbakır Milletvekili Remziye Tosun, HDP’li kadın yöneticiler ve KESK üyesi kadınlar katıldı.

“SESSİZ KALMAYACAĞIZ”

Açıklama yapan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yasemin Noyan, Diyarbakır Gar İstasyonu’nda memur olan BTS Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Bahar Karakaş Uluğ’un aynı kurumda çalışan Memur-Sen işyeri temsilcisi Mehmet Elhazar tarafından fiziksel şiddete maruz kaldığını söyledi. Noyan, 25 Kasım Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ne hazırlandıkları bir süreçte arkadaşlarının maruz kaldığı şiddete sessiz kalmayacaklarını söyledi.

“OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ”

Yaşanan olayın takipçisi olacaklarını söyleyen Noyan, şöyle devam etti: “Memur-Sen temsilciliğini yapan şahsın arkadaşımıza karşı hem sözlü hem de fiziki şiddeti olmuştur. Biz, bu kaba şiddeti hiçbir zaman kabul etmedik, etmeyeceğiz. 25 Kasım’a yaklaşırken, alanlarda her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu belirtirken böyle bir şiddeti kabul etmiyoruz. Bugün, Gar Müdürü ile görüşmek için buraya geldik. Ancak müdürü bulamadık, yerinde değilmiş. Müdürün bu konudaki tavrı bizim için çok önemlidir. Şiddetten yana tavır alacaksa buna karşı da hukuki bir süreç başlatacağımızı buradan duyurmak istiyorum. Bu işin takipçisi olacağız. Bu olay aydınlatılıncaya kadar peşini bırakmayacağız” dedi.  Açıklamanın ardından kadınlar, “Jin, jiyan, azadi” sloganı attı.

ŞİDDET İDDİASI MECLİS GÜNDEMİNDE

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ ise söz konusu iddiayı meclis gündemine taşıdı.  Dağ, Karakaş’ın maruz kaldığı şiddete iddialarına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yanıtlaması istemiyle şu soruları sordu:

“* Bahar Karakaş Uluğ’a şiddet uygulayan Mehmet Elhazar hakkında soruşturma açılmış mıdır? Soruşturma açılmış ise bu soruşturma ne aşamadadır?

* Mehmet Elhazar’ı savunan ve şiddet mağduru Bahar Karakuş Uluğ’u tehdit eden gar müdürü Kenan Atlı hakkında soruşturma açılmış mıdır?

* Bakanlığa bağlı birimlerde kadına yönelik şiddete karşı aldığı herhangi bir önlem bulunmakta mıdır? Var ise bunlar nelerdir?

* Bakanlığa bağlı birimlerde çalışan KESK üyesi personellere mobbing uygulandığı doğru mudur? Eğer doğru ise bu mobbingi uygulayan personel ve amirler hakkında idari işlem başlatılmış mıdır?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.