Mescid-i Aksa Medresesi için ilk kazma vuruldu

Mescid-i Aksa Medresesi için ilk kazma vuruldu
Mescid-i Aksa Camii Eğitim ve Kültür Derneği (MESACİD-DER) tarafından İstasyon Mahallesi’nde yapılacak olan medrese için temel kazma çalışması dualarla başlatıldı.

  MARDİN  - Temel kazma çalışmasında hazır bulunan Mescid-i Aksa Camisi imamı Şirin Ersan, bugün Mescid-i Aksa Camisi’nin avlusunda Mescid-i Aksa Medresesi’nin temel kazma çalışmasını başlattıklarını söyledi. Ersan, "Çok anlamlı ve çok hayırlı bir gündeyiz. İnşallah Rabbim bugün başlayan bu hayırlı çalışmayı, bitirmeyi de nasip eder bizlere. Böylesine güzel bir ilim merkezini mahallemize, ilimize, ülkemize ve bütün insanlığa kazandırmış olmanın gururunu yaşarız hep birlikte bölgemizde medreselerin etkinliği, ilme verdiği önem ve yetiştirdiği alimlerin önemi herkesin malumudur. Bizim de halis niyetimiz bu ilme katkıda bulunacak çalışmaların içerisinde olmaktır. Bu binada ilim insanlarının yetişmesini sağlamaktır. Medresemiz inşallah 4,5 kattan oluşacak. Hedefimiz, cami merkezli bir hayatın inşasını sağlamaya yöneliktir, din eğitimcilerinin gelişimine katkıda bulunmak ve gibi hayırlı mekanlarda hayırlı organizasyonlar geliştirmektir" dedi.

  MESACİD-DER Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Tulga ise, "Dernek başkanımız Nezir Çelik’le birlikte başlatmış olduğumuz projemize bugün hayırlı dualarla başladık. Böyle ilim, irfan yuvalarına başlatmak önemlidir ama elbette bitirmek daha da önemlidir. Bu konuda hayırseverlerin maddi ve manevi desteğine ihtiyacımız var. Bu ilim yuvasında bir tuğlasının, bir çimento torbasının bulunmasını isteyen kardeşlerimizin desteğine ihtiyacımız var. İnşallah hayırlı işten kendilerini de bizleri de mahrum etmeyeceklerdir" diye konuştu. (İha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.