MESLEK EDİNDİRME KURSLARI GÖRME ENGELLİLERİN HAYATINI DEĞİŞTİRİYOR

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI GÖRME ENGELLİLERİN HAYATINI DEĞİŞTİRİYOR
Diyarbakır’da Altı Nokta Görme Engelliler Derneği ve İŞKUR tarafından yürütülen kurslar sayesinde engellilerin hayatı değişiyor.


DİYARBAKIR -  Önce meslek edindirilen engelliler, daha sonra da istihdam ediliyor. Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Şube Başkanı Akif Karakaş, verdikleri eğitimler sayesinde engellilerin diğer bireyler gibi çalışabildiklerini ifade etti. 
Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Diyarbakır Şubesi ve İŞKUR Diyarbakır Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslar sayesinde engellilerin hayatı değişmeye başladı. Meslek edinerek, çalışma hayatına giren engelliler, bir taraftan iş yapabilmenin mutluluğunu yaşarken, diğer taraftan da hayatlarını idame ettirebiliyor. 2007 yılından beridir çeşitli bilgisayar kursları düzenlediklerini belirten Altı Nokta Görme Engelliler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Aktif Karakaş, şu ana kadar kurslara katılan 150 görme engelliye sertifika verdiklerini ve bunların neredeyse tamamına yakınının istihdam edildiğini ifade etti. Kursları özel bilgisayarlar aracılığı ile verdiklerine dikkat çeken Karakaş, “Kurslarını tamamlayan arkadaşlarımız yüzde yüz sağlam bireyler gibi bilgisayar kullanabiliyor” dedi.
Hükümetin engellilere yönelik istihdam atağı başlattığını ve son birkaç yıl içerisinde Türkiye genelinde 25 bin engelli atamasının yapıldığını da vurgulayan Karakaş, “Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın bu kurslara katılması çok önemli. Bu kurslar sayesinde daha rahatlıkla iş sahibi olabiliyorlar. Hükümetimize yaptığı engeli istihdamları nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca projelerimizi destekledikleri ve yanımızda oldukları için Çalışma ve İş Kurumu Diyarbakır Müdürü İsmail Koç’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.