Meteoroloji bazı iller için uyardı

Meteoroloji bazı iller için uyardı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve yoğun bulutlarla kaplı bir hava hâkim olacak.

TİGRİS HABER - Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Düzce, Bolu, Karabük, Sinop çevreleri, Edirne'nin güneyi ve Kırklareli'nin kıyı ilçelerinde ise aralıklı sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise az bulutlu ve açık bir hava ile geçecek.

Kuvvetli yağış uyarısı ise şu bölgeleri kapsıyor: Giresun çevresi, İzmir'in kuzey kesimleri, Balıkesir'in batı ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak yağış riski bulunuyor. Bu nedenle sel, su baskını, yıldırım, ulaşım aksamaları ve şiddetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz etmektedir.

Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki günlerde Marmara bölgesinde rüzgarlı hava koşullarının etkili olabileceğini, sıcaklıkların 22 dereceye kadar düşebileceğini ve gecelerin 16-17 derecelere kadar soğuyabileceğini belirtiyor.

Ayrıca, İstanbul'da gün boyunca hafif yağışlar olabileceği, Giresun, İzmir'in kuzeyi, Balıkesir, Rize ve Artvin'in kuzey bölgelerinde öğleden sonra kuvvetli yağışların görülebileceği ve Marmara ve Kuzey Ege bölgelerinde kuzeydoğudan kuvvetli rüzgârların eseceği konusunda da bilgi verildi. Vatandaşların hava durumu raporlarına dikkat ederek gerekli önlemleri almalarının önemine değinildi. (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.