Meteoroloji Diyarbakırlı’ları uyardı

Meteoroloji Diyarbakırlı’ları uyardı
’Bayramda ısı 40’ın üzerinde olacak’

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklığın iç kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerinde olması bekleniyor. Türkiye’nin  kuzey ve iç kesimleri ile Akdeniz Bölgesinin  parçalı, yer yer çok bulutlu; İç Ege, Batı Akdeniz  İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Osmaniye, Kayseri, Sivas Kars ve Ardahan  çevreleri ile Adana ve Mersin’in iç, Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzey, Türkiye’nin güneydoğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice esmesi bekleniyor.

Diyarbakır ve çevresinde hava sıcaklıklarının yüksek seyretmeye devam edeceğini kaydeden yetkililer,vatandaşları uyararak özellikle öğlen saatlerinde dışarıya çıkmamalarını ve bayram ziyaretlerini de akşam saatlerinde yapmalarını önerdiler.

-Bazı illerde hava durumu-

Diyarbakır: Az bulutlu.(40)

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu.(31)

Ankara: Parçalı, zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

İZMİR: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu. (35)

Adana: Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (33)

Antalya: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (29)

Samsun: Parçalı, zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(29)

Erzurum: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

-Bölgelerde hava durumu-

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, batı kesimleri yer yer parçalı bulutlu geçecek.

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, zamanla doğusu yer yer çok bulutlu geçecek.

Ege: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra İç Ege'nin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz, Adana ve Mersin’in iç kesimleri ile Hatay’ın kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra batısı ile Kayseri ve Sıvas çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı, zamanla çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta Ve Doğu Karadeniz: Parçalı, yer yer çok bulutlu; kıyıları ile öğle saatlerinden sonra Artvin, Bayburt, Gümüşhane ve Tokat çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu; öğle saatlerinden sonra Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum ve Erzincan’ın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.