Meteoroloji Uyardı çöl tozları geliyor

Meteoroloji Uyardı çöl tozları geliyor
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yarın kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı bekleniyor.Dilek Sezer

Güneydoğu Anadolu bölgesindeki şehirlere bugünden itibaren kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı bekleniyor.Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan uyarıda, bölge genelinde rüzgarın güney yönünden kuvvetli eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle başta Şanlıurfa ve Mardin olmak üzere bölge genelinde toz taşınımı beklendiğine yer verilen uyarıda, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlar ve ilgililerin tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Hasta ve yaşlılara uyarı

Toz bulutunun yaşandığı saatlerde özellikle astım hastalarını uyaran uzmanlar, “Bu saatlerde kesinlikle dışarıya çıkılmaması gerekmektedir. Astım hastaları tozdan etkilenerek tıkanabilirler. Bu yüzden dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz. Çıkmak zorunda olanlara ise mutlaka maske kullanmalarını tavsiye ediyoruz.  Ayrıca çöl tozunun en çok etkilediği grupta yer alan yaşlıların da önlemler almaları gerekiyor. Yaşlılarımız da mecbur kalmadıkları sürece,  toz bulutunun yoğunlaştığı saatlerde evlerinden dışarıya çıkmasınlar.” Diye konuşarak vatandaşları uyardılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.