Mevlüde öğretmen görme umuduyla GATA'ya uçtu

Mevlüde öğretmen görme umuduyla GATA'ya uçtu
Diyarbakır'da görev yapan Sivaslı 23 yıllık öğretmen Mevlüde Ketani(50), evinin 7'inci katında bulunduğu sırada Sur'dan atılan kurşunla bir gözünü kaybetti.

 

Saffet AZBAY-özel

 

Kör olma riski olan diğer gözünün kurtulması için ambulans uçakla GATA'ya sevk edildi. 6 Ocak'ta Sur'daki çatışmalarda atılan mermi Yenişehir ilçesi Kupik-10 Apartmanı'nın 7. katında yaşayan Sivaslı Mevlüde ve Diyarbakırlı Murat Ketani adlı öğretmen çiftin evine isabet etti.23 yıllık öğretmen Mevlüde Ketani, liseye giden Emre ve Cemre adlı iki çocuğunu kahvaltı için uyandırdığı sırada kafasına isabet eden kurşunla ağır yaralandı.

GECE YARISI AMBULASN UÇAK GELDİ

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 13 günlük tedavinin ardından yaşam savaşını kazanan Mevlüde Ketani'den hem iyi hem de kötü haber var. Yoğun bakımdan çıkan, hafızası yerine gelen ve konuşan Ketani, kafasına isabet eden ve çıkarılamayan mermiden dolayı sağ gözünü kaybetti. Kör olma riski olan diğer gözünün görebilmesi için ileri bir tedaviye ihtiyaç var. Diyarbakır'daki doktorlar hastanın felç kalmaması için fizik tedavi rehabilitasyon ve göz tedavisi için GATA'ya gitmesi gerektiğini söyledi.

Öğretmen olan Murat Ketani, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ile görüşüp destek istedi. Bakanlığın girişimleriyle GATA yetkilileri hastanın kendilerine gelmesi halinde tedavi edeceklerini ifade etti. Sağlık Bakanlığı, gece 02:00'da Diyarbakır'a ambulans uçak gönderildi. Sağlık görevlileri tarafından uçağa bindirilen Ketani, görme umuduyla GATA'ya sevki yapıldı. Sur İsmet Paşa İlköğretim Okulu öğretmeni Mevlüde Ketani, başına gelen olayı ise bilmiyor.Eşinin yanından ayrılmayan Murat Ketani, eşine 'Tansiyonun düştü başını yere çarptın' demiş.

"Görmeyi ve öğrencilerimi özledim" diyen Mevlüde Ketani, "Karanlıkta kalmak istemiyorum. Yeni tedavi sürecinden çok umutluyum" diye konuştu.

Görev yatığı okulda yoksul kız öğrencilere maddi ve manevi olarak yardımlarını eksik etmeyen Ketani, son dileği eşine, "Maaşımı çekersen kız öğrencilere de yardım etmeyi unutma" şeklinde tembihledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.