MEYVE BAHÇESİNE 800 FİDAN DİKİLDİ

MEYVE BAHÇESİNE 800 FİDAN DİKİLDİ
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 40 bin metrekarelik alanda oluşturmaya devam ettiği meyve bahçesine 800 adet fidan dikti. Bahçenin tamamlanmasıyla proje, Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde de başlatılacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, meyve bahçesi projesinin ilk bölümünü, Kayapınar ilçesi Medya Mahallesi’nde 40 bin metrekarelik alanda uyguladı. Park ve Bahçe ekipleri, şimdiye kadar alanın 32 bin metrekarelik kısmına 800 adet meyve ağacı dikerken, düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. 
Çalışma hakkında bilgi veren Parklar Şube Müdürü Mehmet Kaya, Diyarbakır’ın geçmişinde bulunan meyvecilik kültürünü etkinleştirmek için Kayapınar ilçesinin Diclekent semtinde ilk projelerini gerçekleştirmeye başladıklarını bildirdi. Meyve bahçesinin 40 bin metrekarelik alanın 32 bin metrekarelik bölümünde oluşturulduğunu ve 8 ayrı çeşit meyve fidanı dikmeye devam edildiğini anlatan Kaya, bahçeye toplamda bin 700 adet meyve ağacından 800 adedinin dikildiğini kaydetti.

"SIRADA BAĞLAR, YENİŞEHİR VE SUR İLÇELERİ VAR"
Meyve bahçesinin 8 bin metrekarelik kısmının ise vatandaşların dinleneceği, spor yapacağı ve çocuklarının kalabileceği alan olarak belirlediklerini dile getiren Kaya, "Meyvelerin olgunlaşmasıyla birlikte vatandaşlarımız buraya gelip meyve bahçesindeki ağaçlardan meyve koparıp yiyebilir. Vatandaşlarımız eve meyve götürmek istediklerinde ise, bahçede oluşturduğumuz meyve marketinden meyve satın alabilirler. Meyve bahçesi projesinin ilk aşamasının tamamlanıp yaşama geçirilmesinin ardından Bağlar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde de meyve bahçesi projesine devam edilecek" dedi.

BELEDİYE ELDE EDİLEN MEYVELER İÇİN MARKET YAPACAK
Proje kapsamında meyve bahçesine toplam bin 700 adet meyve ağacının dikilmesi planlandı. Bu meyve ağaçlarının 450’si armut, 100’ü badem, 350’si elma, 200’ü erik, 100’ü kayısı, 200’ü kiraz, 200’ü vişne, 100’ü de şeftali olacak. Proje kapsamında 8 bin metrekarelik alan üzerine bahçeyi çevreleyen 500 metrelik koşu parkuru, 2 adet çocuk oyun grubu, 1 takım fitness aletleri, vatandaşların gelip dinlenebilecekleri çardaklar ve meyve alabilecekleri meyve marketi yapılması planlanıyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.