NACİ SAPAN

NACİ SAPAN

Millet ‘Dur’ diyecek!

Millet ‘Dur’ diyecek!

 

Son dört gün ve son söz Milletin.

Finale doğru giderken iki tercihten birinin ülkeyi ve Milleti felakete doğru sürükleyeceği fikri kafalarda giderek netleşmeye başladı.

EVET diyecek olanların kafaları karışık, HAYIR’dan yana tercihlerini kullanacak olanların kafası ise net.

 

18 maddenin içindeki gizli maddeler tartışıldıkça, konuşuldukça ülkenin nasıl bir felakete doğru sürüklendiğini, sürüklenmek istendiğini çok net görebiliyoruz. İktidar Millet nezdinde giderek yalnızlaşıyor, yapmak istediği değişiklikleri savunamaz hale geliyor. Hal böyle olunca da saldırganlaşıyorlar, aslı astarı olmayan suçlamalarla milletin kafasını karıştırıyorlar.

 

Oldu-bittiye getirilen bir anayasa değişikliğinin yapılmak istendiği içinden geçtiğimiz sürecin sağlıksız gidişatına rağmen ülkeyi güllük gülistanlık gösteren anlayışın boşa çıkacağı son günler yaklaştıkça saldırganlığın dozu da artıyor. Saldırganlık yurttaşın zihnini de berraklaştırıyor, nedenler çoğalıyor, nedenler çoğaldıkça yapılmak istenenler sorgulanıyor.

Yani neden EVET?

Millet bunu sorguluyor.

Yaptıkları yapacaklarının teminatıdır!

-Gazeteler, televizyonlar kapatıldı.

-Gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, sendikacılar cezaevinde

-Belediye başkanları, Milletvekilleri cezaevlerinde

-Doğu ve Güneydoğu il ve ilçelerinde 500 bin civarında yurttaş evlerini terk etmek zorunda kaldı.

 -Olağan üstü hal koşulları, KHK gibi hukuksuz uygulamalar devrede, bütün koşulları kendi lehlerine kullanarak referandumu kendi lehlerine dönüştürme çabasının boşa çıkacağının farkındalar, saldırganlıkları bu nedenle.

 

Son söz Milletin

Millet ‘Dur’ diyecek.

**

 Şu an Başbakan’ı dinliyorum; ‘Diyarbakır’a 400 trilyon kredi verildi, zarar gören esnaf ve yurttaşa ödemeler yapıldı’ dedi. Diyarbakır’da dolaşıyorum, 400 trilyonluk krediden yararlananı görmedim. Mali müşavir bir arkadaşım 4 mükellefi için kredi başvurusunda bulunduğunu, sonuç alamadığını anlattı. Kâğıt üzerinde var olan bu parayı almak isteyenlere, bütün şartları uygun olduğu halde ret cevapları geliyor.

Merak ediyoruz, 400 trilyon kimlere dağıtıldı?

 

Evi yıkılanlarla konuşuyorum; yıkılan evlerine karşılık 30-35 bin TL değer biçilmiş, 200 bin TL’lik ev teklif ediliyor, aradaki farkı vatandaşın ödemesi isteniyor. O vatandaşın o evi alma şansı yok. Hak sahipleri o evleri alamayacağına göre, yapılacak evler kimlere satılacak, o da ayrı bir merak konusu.

İşte bu nedenlerle Millet ‘DUR’ diyecek.

Son dört gün ve son söz milletin.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
NACİ SAPAN Arşivi
SON YAZILAR