Milli sporcudan hırsızlara çağrı: Gelin sporu aşılayalım

Milli sporcudan hırsızlara çağrı: Gelin sporu aşılayalım
Milli sporcuların yetiştiği salon arka arkaya iki hırsızlık olayı ile gündemde. Eski milli sporcu Ahmet Yazar, hırsızlara dikkat çekici bir çağrıda bulundu.

 

Bir haftada iki kez soyuldu

 

Diyarbakır’da Gençlik Spor Kulübü’ne ait karate salonu, bir hafta içinde iki kez soyuldu. Geçen hafta yakalanan hırsızların serbest bırakılmasına isyan eden Karate Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Yazar,”İkinci hırsızlığı yapanların da aynı isimler veya bunlarla bağlantılı kişiler olduğunu düşünüyoruz. Bu pisliğe bulaşan gençlere de sesleniyoruz; bırakın bu ahlaksızlığı, gelin size de sporu aşılayalım” diyerek ilginç bir açıklamaya imza attı.

Aynı yöntemle ikinci kez

Diyarbakır’da bir ara durma noktasına gelen hırsızlık, gasp ve kapkaç olaylarında son dönemlerde yeniden artış gözleniyor. Geçtiğimiz aylarda cami ve kiliselere dadanmalarıyla gündeme gelen hırsızlar bu kez gençlerin ve çocukların spor yaptığı alanları hedef seçti. Gençlik Spor Kulübü’ne ait karate salonu bir haftada iki kez soyuldu, ilk olaydan sonra alınan tüm önlemlere rağmen ikinci olayın da aynı yöntemle yapılması şaşkınlık yaratırken, ilk olaydan sonra kısa zamanda yakalanan hırsızların adli makamlarca serbest bırakılması tepki çekti.

Kamera kayıtlarına göre 3 kişi

30 Aralık gecesi saat 03.00 sularında gerçekleşen olayda hırsızlar, salonda bulunan bilgisayar, labtop ve galoş kovasını çalarken, önceki gece saat 02.34 sularında meydana gelen ikinci olayda ise kese kilitleri kırıp içeri giren hırsızların salonda bulunan televizyonu alıp kayıplara karıştığı tespit edildi. Olayı öğrenen ve ikinci kez gerçekleşen hırsızlık karşısında neye uğradığını şaşıran salon görevlileri durumu emniyete bildirdi. İnceleme başlatan emniyet 3 kişi oldukları öğrenilen hırsızların peşine düştü.

Milli sporcuların yetiştiği salon

Diyarbakır’ı son dönemlerde yurt içinde ve yurt dışında başarıyla temsil eden milli sporcuların yetiştiği salonun yetkilileri, gençlerin ve çocukların kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spora yönlendirildiği spor alanlarına yönelik hırsızlık olaylarının kabul edilemez olduğunu dile getirerek yakalanan hırsızların serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Karate Federasyonu İl Temsilcisi Ahmet Yazar, ilk olaydan sonra tedbirleri sıklaştırdıklarını ancak yine de ikinci olayın önüne geçemediklerini söyledi.

‘Adli makamlardan cesaret alıyorlar’

Adli makamların hırsızlıkla ilgili konularda daha caydırıcı kararlar alması gerektiğinin altını çizen Yazar, hırsızlara da “bırakın bu pis işleri. Gelin size sporu aşılayalım” diyerek ilginç bir teklifte bulundu. Yazar,”İlk olaydan sonra emniyetin yakaladığı hırsızlar maalesef serbest bırakıldı. Belki de onlar bundan cesaret alarak yarım kalan işlerini tamamlamak istedi. Hırsızlıkla ilgili kararların daha caydırıcı olması lazım. Yoksa yarın yine yaparlar, nasıl olsa yanlarına kâr kalıyor” dedi.

‘Gelin sizi de sporcu papalım’

Kendisi de eski bir milli sporcu olan Ahmet Yazar, hırsızlara da bu pis işleri bırakıp spora yönelme çağrısında bulundu. Yazar,”Bu ahlaksızlığı yapan gençlere sesleniyoruz; biz burada topluma faydalı olacak bireyler, sporcular yetiştiriyoruz. Bırakın bu pis işleri, hem topluma zarar veriyorsunuz hem de kendi geleceğinizi karartıyorsunuz. Çaldığınız eşyalarla burada milli sporcular yetişiyor. Bu işlerin sonu yok. Gelin size sporu aşılayalım, sizi topluma kazandıralım. Emin olun sporcu olmak çok daha iyi ve kolay, hırsızlıkla boşa harcadığınız zamana ve gençliğinize yazık” dedi.

Arif BULUT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.