Miraç bebeğe kalp nakli yapılmazsa ölecek

Miraç bebeğe kalp nakli yapılmazsa ölecek
Siirt belediyesi'nde taşeron firmaya bağlı temizlik işçisi olarak çalışan Aydın Baykara, 8 ay önce doğan yarım kalpli bebeği Miraç'ın, kalp nakli yapılmaması durumunda öleceğini belirterek,

 

 "Oğlum doğduktan sonra sırayla Siirt, Batman ve İstanbul'a götürdük. Doktorlar kalbinin yarım olduğunu söyledi. Doktorlar oğlumun yüzde bir yaşama şansı olduğunu söyledi. Ama maddi durumum yok. Hayırsever vatandaşlardan ve devlet büyüklerimden yardım bekliyorum" dedi.


Siirt Belediyesi'nde temizlik işçisi olarak çalışan Aydın Baykara, 8 ay önce dünya gelen oğlu Miraç'ın 7 ay sonra yarım kalpli olduğunu öğrendi. Siirt ve Batman'daki hastanelerde tedaviye alınan Miraç, son olarak İstanbul'da özel bir hastaneye sevk edildi. 47 yaşındaki baba Baykara, Miraç bebeğinin tedavisini sürdürmek için Siirt'ten İstanbul'a gitti. Buradaki hastanin günlüğü bin 750 lira maliyeti bulduğu için 45 günlük tedavi boyunca, akrabalarında kaldı. Sabah Miraç'ı hastaneye götüren baba Baykara, akşam saatlerinde ise yine bir akrabasının evine döndü.

ASGARİ ÜCRETLİ BABANIN DRAMI

Hastane masrafının yüklü olmasından dolayı Baykara ailesi çocukları Miraç'ı İstanbul'daki hastaneden alıp Siirt'te getirdi. Asgari ücretle çalıştığını anlatan 4 çocuk babası Aydın Baykara, Miraç'a kalp nakli yapılması için 100 bin lira paraya ihtiyaç olduğunu söyledi. Bebeğinin tedavisi için Doğan Mahallesi'ndeki evi de satabileceklerini anlatan baba Baykara, yardımseverlerin desteğini bekliyor. Oğlunun, dünyaya gelişinden 7 ay sonra yarım kalpli öğrenmesinden sonra geceleri uyuyamadığını anlatan baba Baykara, "Oğlum Siirt'te dünyaya geldikten bir ay sonra sonra hastalanması üzerine acilen Siirt Devlet Hastanesi'ne kaldırdık. Buradaki doktorlar oğlumu Batman Bölge Hastanesi'ne sevk ettiler. Batman'daki hastane ise bizi İstanbul'a sevk etti. Oğlumu İstanbul'a götürüp, 45 gün boyunca tedavi gördü. Doktorlar bize oğlumuzun kalbinin yarım olduğunu söylemesi üzerine dünyalar başımıza yıkıldı. Miraç ile birlikte toplam 4 çocuğum var. Miraç'ın bu hastalığı ailece bizi yıktı ve perişan etti. Ben belediyede temizlik şirketinde çalışıyorum ve asgari ücret alıyorum. Belki durumum çok iyi olsa Miraç'ı çok daha iyi doktorlara götürebilirim ve tedavi olabilir. Doktorlar bize Miraç'ın yüzde 1 yaşaması şansı var diyorlar. Ben hayırsever vatandaşlardan, doktorlardan ve devlet yetkililerinden yardım istiyorum. Belki yardım edilirse oğlum yaşayabilir" diye konuştu.
 

 

"ÇOCUĞUM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR"

Miraç bebeğin 46 yaşındaki annesi Remziye Baykara da, çocuğunun gözlerinin önünde eridiğini ve birçok doktora gitmelerine rağmen bir çare bulunamadığını söyledi. Çocuğunun kalp nakli yapılması halinde sağlığına kavuşacağını ifade eden anne Baykara, şöyle konuştu:

"Miraç, İstanbul'da 45 gün boyunca tedavi gördü. Ancak faydalı olmadı ve doklar bize çocuğunuzun kalbinin yarım olduğunu, damarlarının çalışmadığını söylediler. Eşim asgari ücretle çalışmaktadır. Maddi imkanlarımız yeterli değildir. Çocuğumu götürdüğümüz hastanenin günlüğü bin 750 liraydı. Bu yüzden hastanede kalamadık. Her akşam başka bir yakınımızın evinde kaldık. Buna gücümüz yoktur. Hangi doktora gittiysem bana, çocuğuma ilaç tedavisinin fayda etmeyeceğini, öleceğini söylediler. Bunu duymak beni daha çok kahretti. Ben araştırdım İstanbul'da kalan Azerbaycanlı bir doktor benim çocuğum gibi hasta olan bir çocuğu iyileştirmiş. Ama bizim imkanlarımız olmadığı için biz bu doktora gidemedik ve şuan oğlumun elleri ve ayakları yara içerisinde, kulaklarından zaman zaman kan geliyor. Çocuğum ellerimde eriyor. Şayet bir kalp nakli yapılır ise çocuğum belki yaşar. Lütfen bize yardım edilsin." (DHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.