‘Mitania Regency’ ile Diyarbakır’a 5 yıldız daha eklendi

‘Mitania Regency’  ile Diyarbakır’a 5 yıldız daha eklendi
Görüşmeleri devam eden çözüm süreci, Diyarbakır’ı her sektörde kanatlandırıyor.

Volkan DEMİREL

 Bölgede olayların durulmasıyla adeta patlama yaşayan turizm sektörü tarihi kentin geleceği için de güçlü bir motivasyon kaynağı oluşturuyor.

Diyarbakır’ı ve Güneydoğu'yu güvenilir yatırım bölgesi olarak gören iş insanları, bölgede yatırım yapmak için bir birleriyle yarışıyor. Yılda binlerce turistin ziyaret ettiği Diyarbakır'da yeni otellerde hizmet vermeye başladı. 5 Şubat'ta kapılarını açan Mitania Regency Hotel, açılır açılmaz yeni konuklarını ağırlamaya başladı bile.

Son yıllarda on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Diyarbakır, turizm sektöründe müthiş bir süratle gelişmesini sürdürüyor. Son olarak turizme hizmet edecek 5 yıldızlı oteller kervanına katılan Mitania Regency Hotel, dün açılışı yapılarak hizmete sokuldu. Hiçbir masraftan kaçılmayarak yapılan Mitania Regency Hotel ışıl ışıl görüntüsü ile adeta göz kamaştırırken  en çok sıkıntısı çekilen konaklamalı turistik turlar için de güzel bir fırsat sunuyor.

 

Çözüm sürecinin yatırımların artmasında önemli bir unsur olduğunu belirten Mitania Regency Hotel Genel Müdürü Yekten Dikan; "  Diyarbakır yılda on binlerce turisti  ağırlıyor.Dini ve kültürel koridorun oluşturulmasıyla beraber bu sayı da giderek artacak. Diyarbakır'da konaklama eksikliğini gidereceğimizi düşünüyoruz. Hizmet sektörünü Diyarbakır'da bir üst seviyeye getireceğiz. Hizmet sektöründe insan insana hizmet ediyor. Hizmette önemli faktör güvendir ve biz bu güveni insanlarımıza vereceğiz." dedi.

İsmini Tarihi Kürt Uygarlığından Aldı

Çözüm sürecinde Diyarbakır'da artan otel sayısına ve otel konseptine değinen Dikan;" Diyarbakır'da bir çok 5 yıldızlı otel var. Fakat bizi onlardan ayıran işletme konseptimiz ve tarihimize yaptığımız vurgudur. Mitania Regency Hotel ismini tarihte Aryen Hanedanlığı'nın ilki olan ve Kürtlerin atalarından biri olan Mittani Devletinden almaktadır. Bu site devleti ilk olarak Diyarbakır,Urfa, Mardin ve Sincar arasındaki bölgede hüküm sürmüştür. Kuruluş aşamasından sonra ise Mitanni Devleti, M.Ö. 1500-1350 yıllarında bir dünya İmparatorluğuna dönüşmüştür. İsmini bu medeniyetten alan otelimiz, tıpkı adını aldığı Mittania medeniyeti gibi  Diyarbakır'dan bölgemize ve dünyaya yayılmayı ve hizmet sektöründe bir marka olmayı hedeflemektedir. " ifadelerini kullandı.

36 Milyon TL ile mal edilen otel bünyesinde, 124’ü standart , 2’si süit oda olmak üzere toplam 126 oda bulunmaktadır.  190 yatak kapasitesi bulunan Diyarbakır’ın bu yeni turistik belgeli otelinde 24 saat oda hizmeti, SPA merkezi, kapalı yüzme havuzu, 2 toplantı salonu ve çok amaçlı balo salonunda hizmet verilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.