MKM'nin 2014 yılı takvimi hazır

MKM'nin 2014 yılı takvimi hazır
MKM, 2014 yılı için takvim hazırladı. Kürtler için önemli yeri olan değerlerin yer aldığı takvimde, Kürt tarihi ve dili ile birçok yazar, gazeteci, sanatçı, tarihi şahsiyet ve tarihi olaylar hakkında bilgiler yer alıyor.

İSTANBUL-Yeni yıla özel bir takvim de Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından hazırlandı. 2014 yılı için hazırlanan takvimde, Kürt kültürü, tarihi ve dili için önemli olan ayrıntılara ilişkin bilgiler de yer aldı. Ayrıca, takvimde, birçok yazar, gazeteci, sanatçı, tarihi şahsiyet ve tarihi olaylar hakkında bilgilere de ulaşmak mümkün. 


Günün sözü de namaz saatleri de takvimde

Takvimde her gün için ayrı hazırlanan yaprakların ilk yüzünde; deyim, atasözü ve özlü sözlerin bulunduğu "GotinaRojê-Günün Sözü", günün anlam ve önemine yer veren "Jidîrokê-Tarihten" ve namaz saatlerinin bulunduğu tablo yer alıyor. Takvim yapraklarının arka yüzünde ise Kürt kültürü, gelenekleri, tarihte iz bırakmış yerli ve yabancı şahsiyetlerin biyografileri, klasik Kürt şairler ve eserleri hakkında bilgiler, Kürt tarihi ve isyanları ile fıkra, masal ve bilmece gibi Kürt kültürünü yansıtan yazılar yer alıyor. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.