Mücevher fuarı geliyor

Mücevher fuarı geliyor
Diyarbakır’da 2’ncisi düzenlenecek Mezopotamya Mücevher Fuarı’nda, 500 milyon TL değerinde mücevher sergilenecek.

Ünlü mankenlerin defile düzenleyeceği Mezopotamya Mücevher Fuarı’nın 2’ncisi 27-29 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır’da düzenlenecek. 100 firmanın katılım sağlayacağı fuarın, 5 bin kuyumcu esnafının ziyaret etmesi bekleniyor.

Yaklaşık 2 tonun üzerinde altın ürünlerinin beğeniye sunulmasıyla dikkatleri üzerine çeken fuara ilişkin güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken fuarda 500 milyon TL değerinde mücevher, görücüye çıkacak. Birincisinde, Diyarbakır’ın önemli simgelerinden 52 kilogram altından yapılma 1 metrelik 4 Ayaklı Minare maketinin sergilendiği fuarda bu yıl, yine kentin önemli simgelerinden 5 milyon TL değerinde altın karpuz maketi sergilenecek.

Diyarbakır Kongre ve Fuar merkezinde 27 Nisan Cuma günü açılışı yapılacak Mezopotamya Mücevher Fuarı’na ilişkin Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Mustafa Akkul, Mezopotamya Mücevher Fuarı’nın İstanbul’da yapılan fuardan sonra Türkiye’de yapılan 2’inci büyük mücevher fuarı olduğunu söyledi.

Fuara yurtiçinden İstanbul, Ankara, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mardin, Diyarbakır’dan 100 yakın firmanın katılımcı olarak katılacağını bildiren Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı Akkul, Irak ve İran’dan da 200 kuyumcunun toplamda ise 5 bin kuyumcu esnafının fuara katılacağını kaydederek, yurtdışından katılımın olması nedeniyle fuarın uluslararası bir kimlik kazandığını söyledi.

Fuarda, fuarda, altın, pırlanta, elmas, gümüş ve meslekle ilgili diğer ürünlerin fuarda, beğeniye sunulacağını ifade eden Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası Başkanı, Fuarda, Cansu Taşkın, Elif Ece Uzun, Irmak Atuk’un aralarında bulunduğu 10 ünlü mankenin defile yapacaklarını açıklayarak, fuarla Bölge’ye yönelik algıyı değiştirmeyi hedeflediklerini altını çizdi.

‘Diyarbakır’a yönelik algıyı değiştirmeyi hedefliyoruz’

Türkiye’deki 81 ilden dernek ve oda başkanlarının fuar nedeniyle Diyarbakır’da olacağını aktaran Mustafa Akkul, aileleriyle kente gelecek oda ve dernek başkanlarına bir rehber eşliğinde Diyarbakır’ın tarihi ve turistik mekanlarını gezdireceklerini anlatarak, “Hedeflerimizden biri Diyarbakır’a yönelik algıyı değiştirmektir. Diyarbakır’daki Mezopotamya Mücevher Fuarı hem kentimiz hem de Bölge’miz için çok önemlidir. Bu gün itibarıyla fuar dolayısıyla kentteki hiçbir otelde boş yer kalmamıştır. Gelen ziyaretçiler için 5 oteli biz 3 gün boyunca kapatmış durumdayız.” diye konuştu. 

5 milyon TL değerindeki Diyarbakır karpuzu maketi fuarda olacak

Fuarda 2 tonun üzerinde mücevheratı ziyaretçilerin beğenisine açacaklarını aktaran Akkul, sergileyecekleri mücevherin değerinin 500 milyon TL olduğunu açıklayarak, fuarda bir sürprizlerinin olduğunu söyledi. Ama daha fazla sürprizini saklamayarak, birinci fuarda 52 kilo altından yapılma 4 Ayaklı Minare maketinin yerine bu yıl, 5 milyon TL değerindeki Diyarbakır karpuzu maketinin fuarda yerini alacağını söyledi.

Uluslararası bir fuar kimliğini kazanmak için…

Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Gökhan Yerdan ise Bölge’de yaşanan gelişmelerden dolayı 2 yıldır fuar açamadıklarını hatırlatarak, Diyarbakır’da açılan fuarın Türkiye’de açılan 2’nci mücevher fuarları olduğunu belirterek, “2. fuarda, Diyarbakır’da açılan fuar uluslararası bir kimliğine kavuştu. 2 yılda uluslararası bir kimlik kazanmak zordur. Uluslararası bir fuar kimliğini kazanmak en az 5 yıl ve 10’uncu yıldan sonra uluslararası fuar olur.” şeklinde konuştu.

‘Bu fuar gelenekselleşecek’

Fuarın halka açık olmadığını, belki daha sonra yapılacak fuarda, fuar süresini uzatarak, 2 gününün halka açılabileceğini söyleyen Sereks Fuarcılık Genel Müdürü Yerdan, “Bu fuar gelenekselleşecek, buradan çıkmayı asla düşünmüyoruz.” ifadesini kullandı.

Ali VURANEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.