Mücevherleri 250 polis korudu

Mücevherleri 250 polis korudu
Diyarbakır’da ilk kez mücevher fuarı düzenlendi. 5 Milyar lira değerinde altın, gümüş ve pırlantaları mankenler sergiledi. Tarihi surların ve 4 ayaklı minarenin altından maketleri ilgi gördü. Fuarın güvenliğini 250 polis ve 15 özel güvenlikçi sağladı.

altin-fuar2-001.jpgaltin-fuar3-001.jpgaltin-fuar4.jpgaltin-fuar5.jpg

İlyas AKENGİN

Çözüm süreci ile birlikte sosyal ve ekonomik olarak hareketliğin yaşandığı Güneydoğu çok ışıltılı bir fuara ev sahipliği yapıyor. Diyarbakır Kuyumcular Odası, Sereks Fuarcılık işbirliğiyle kente bir ilk olarak ‘Mezopotamya Mücevher Fuarı’ düzenledi. Tüyap Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılışını Vali Hüseyin Aksoy ve Büyükşehir Eş Başkanı Fırat Anlı yaptı.

Fuara Türkiye yanı sıra Irak’tan 100’e yakın; kuyumcu, mücevher ve saat alanında üretici, toptancı ve ihracatçı firmaların katılıyor. Mücevher fuarında, görücüye çıkan 5 milyar lira değerindeki pırlanta, elmas ve gümüşleri mankenler tanıttı. Altınlar kadar mankenlerde ilgi gördü.

altin-fuar6.jpg

ALTINDAN MİNARE VE SUR YAPILDI

Altın firmaları Diyarbakır’ın tarihi mekanlarına uygun aksesuarlar yapması dikkat çekti. Tarihi 60 kilo altından sur ve 50 kilo altından 4 ayaklı minarenin maketleri yapıldı. İki eserin maliyetinin 10 milyon olduğu ifade edildi.

Fuara ev sahipliği yapan Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, fuarın kuyumculuk sektörüne yeni bir açılım ve bereket kazandıracağını söyledi. 5 Milyar değerinde pırlantaların sergilendiğini belirten Akkul: “Diyarbakır’ın ne kadar güvenli bir kent olduğu ortaya çıkmıştır. Bu fuarla kentimizin güvenlik prestiji ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır ”dedi.

Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte fuarı gezen Büyükşehir Belediye EşBaşkanı Fırat Anlı ise katılımcı firmalara; “Siz ve malınız bizlerin emanetsiniz. Kendinizi güvende hissedin. Bize bir şey olmadan size bir şey olmaz” mesajını verdi.

altin-fuar7.jpg

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Diyarbakır tarihinde ilk kez düzenlene mücevher ve pırlanta fuarı için Emniyet Müdürlüğü alarma geçti. Fuarın yapıldığı Elazığ yolu üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Resmi polislerin yanı sıra sivil polisler dikkat çekti. Fuar alanında toma ve zırhlı araç hazır bekletildi. Toplam 250 polis ve 15 özel güvenlikçe emniyeti sağladı. Mücevherler kapanış saatinde toplanıp yoğun güvenlik önlemi altında bankaların kasalarında muhafaza edilecek.

altin-fuar8.jpg

Fuar için Diyarbakır’a gelen 81 ilin kuyumcu odası başkanı Büyükşehir Belediyesi önünden Valiliğe kadar ‘Barış yürüyüşü’ gerçekleştirdi.

 Vatandaşların ziyaretine kapalı olan Mezopotamya Mücevher Fuarı 24 – 26 Nisan tarihlerinde ilgili firmalara açık olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.