Mucizelere İmza Atan Takım

Mucizelere İmza Atan Takım
Bingöl’ün Solhan ilçesinde 5 yıl önce kurulan Solhanspor voleybol takımı, başarıdan başarıya koşarak 1.Lig’in kapısına dayandı. 1 TL aidatla kurulan takım, 33 bin nüfüslü ilçenin en önemli tanıtım ve ortak paydası haline geldi.

 

İlçenin Sesi, Bölgenin Umudu

Doğu ve Güneydoğu’da spor denince akla ağırlıklı olarak futbol gelir. Ancak bu klasik görüşü ve geleneği bozan bir ilçe var;Solhan. Bingöl’ün 33 bin nüfüslü ilçesinde 2013 yılında kurulan voleybol takımı başarıdan başarıya koşarak hem unutulmaya yüz tutmuş küçük ilçenin sesi oldu,hem de bölgenin voleyboldaki markası oldu. 1 TL aidatla kurulan voleybol takımı, şimdi 1.Lig’in kapısına dayandı. 2.Lig’de kendi grubunda ilk 4 arasına girip Play-Off’a kalan Solhanspor,Sivas’ta yapılan Play-Off yarı finallerinde de birinci olarak Play-Off finallerine kaldı.

 

Efeler Ligi İçin Son Engel

Play-Off finalleri 21,22 ve 23 Mart tarihleri arasında Mersin’de yapılacak. Buradaki maçlara katılacak 4 takımdan 2’si voleybolun 1.Lig’i yani en üst ligi olan Efeler Ligi’ne yükselecek.

Solhanspor’un maçları futbolu aratmıyor seyirci bakımından. Solhan’daki maçlarda tribünler ve saha kenarı tıklım tıklım dolarken,voleybolu bir tutku haline getiren taraftarlar deplasman maçlarına da akın ediyor. Sivas’taki Play-Off yarı final maçları için Solhan’dan otobüslerle gelen taraftarlar takımlarına destek verdi.

Herkes Mutlu Sonu Bekliyor

Solhan’da nefesler tutulmuş durumda herkes Play-Off finallerini ve takımın 1.Lig’e çıkmasını bekliyor. İlçede hemen her yerde konuşulan ana konuların başında Solhanspor geliyor. Halk,manevi desteğin yanında maddi destek de verirken ,belediye başkanı Abdülhakim Yıldız ve kaymakam Fatih Okumuş ile ilçedeki kurumlar da Solhanspor’a sahip çıkıyor. Kulüp Başkanı Ferhat Sönmez,kulübe destek veren tüm kesimlere ve Solhan halkına teşekkür ederek en büyük amaçlarının rüya gibi gördükleri 1.Lig’e çıkmak olduğunu,bunu da başaracaklarını dile getirdi.

Voleybol Niye Bu Kadar Çok Seviliyor?

Peki Doğu ve Güneydoğu’da futbol revaçta iken,el üstünde tutulurken Doğu Anadolu’nun ucra köşesindeki Solhan’da voleybolun bu kadar sevilmesinin çıkış noktası nedir?.Bunun nedeni olarak bir çok önemli insan yetiştirmiş olan Solhan YİBO (Yatılı Bölge Okulu) ve burada voleybola yönelik çalışmalar yapılması gösteriliyor.

Kısacası Murat Nehri,Yüzenadası,doğal kaynakları ile bilinen Solhan,Solhanspor’la voleybolun en üst liginde temsil edilmek için gün sayıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.