Mühendisleri dinledi karlı çıktı

Mühendisleri dinledi karlı çıktı
Batman’ın Gercüş ilçesinde çeşitli hastalıklar nedeniyle üzüm bağından verim alamayan çiftçi, ziraat mühendislerinin tavsiyeleri üzerine 10 yıl aradan sonra bağından verim almaya başladı.

Batman'ın Gercüş ilçesinde çeşitli hastalıklar nedeniyle üzüm bağından verim alamayan çiftçi, ziraat mühendislerinin tavsiyeleri üzerine 10 yıl aradan sonra bağından verim almaya başladı.

Tarımsal danışmanlık ve yayım hizmetleri kapsamında çalışmalarını devam ettiren Gercüş Ziraat Odası Başkanı Şefik Öner, odadaki mühendislerin ve GAP TEYAP uzmanlarının tavsiyelerini dinleyerek zamanında gübreleme yapan Sargın köyündeki çiftçi Nurettin Işık'ın 10 yıl sonra ilk kez kaliteli ürün aldığını söyledi.

Mühendisler tarafından tavsiye edilecek ilaçlama ve gübreleme programları ile erken uyarı sisteminden gelen uyarıları dikkate alan birçok çiftçinin bu başarıyı elde ettiğini belirten Ziraat Odası Başkanı Öner, "Biz çiftçilerimizden şunu talep etmekteyiz eğitim veya yayım kısmında tüm çiftçilerimizi odamıza bekliyoruz. Erken uyarı sistemine kayıtlı olamayan çiftlerimiz odamıza gelerek kayıtlarını yaparak bu teknolojiden faydalanmalarını istiyoruz. Yıllar içerisinde çeşitli köy ziyaretleri yaptık ve çiftçilere eğitimler verildi. En son 2015 yılında hastalık ve risklere karşı hastalık ve afetleri önceden haber veren erken uyarı sistemi kurmuştuk. Kurmuş olduğumuz sistem sayesinde bu yıl çiftçiler zamanında programlı olarak hastalık gelmeden 72 saat önce odamızda çalışan mühendislere uyarı verilerek mühendisler tarafından da zaman zaman çiftçilerimiz bilgilendirme mesajı gönderildi" dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.