Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde şok iddia

Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümünde şok iddia
Helikopteri düşürdüğü iddia edilen askeri jetlerin de düşürüldüğü iddia edildi…

Haber Merkezi-Malatya TMK 10 ile görevli savcılık tarafından yürütülen gizli soruşturma devam ederken, Yazıcıoğlu'nun avukatı Selami Ekici, Vatan'a önemli iddialarda bulundu. Ekici, helikopter düştüğü anda bölgede üç savaş uçağı bulunduğunu hatırlatarak, savcılığın bu jetlerin bıraktığı yüksek miktardaki karbonmonoksit gazının tesiri sonucu helikopterdekilerin hakimiyeti yitirmesi ihtimali üzerinde durduğunu anlattı. Bir diğer ihtimal ise, helikopterin içine karbonmonoksit düzeneği yerleştirilmiş olması.

"DÜŞECEĞİ BİLİNİYORDU"

Avukat Ekici, o jetlerle ilgili de ilginç bilgiler verdi: "Herkesin bildiği gibi Suriye semalarında F4 savaş uçağımız düşürüldü. Uçağımız düşürüldükten sonra bize içerdeki bir kaynaktan bilgi geldi. Suriye'de düşürülen F4'ün Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesine neden olan uçaklardan biri olduğu, diğer iki jetin de düşeceği bilgisi verildi. Savcılığa araştırma yapmasını talep ettik. İddiamızı afaki bulup, işlem yapmadı. Ancak ilerleyen zamanda Merzifon'dan Kalkan bir adet F16 Osmaniye'de, Erhaç'tan kalkan bir F4 ise Kangal'da düştü. İddiamız düşen 3 jetin, Yazıcıoğlu'nu taşıyan helikopterin düşmesine yol açan uçaklar olduğu. Savcılık'tan resmi araştırma talep ettik. Araştırma devam ediyor."

Faruk Cömert ifade Vermiş

Avukat Ekinci ayrıca, olayla ilgili eski Havu Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert'in geçen ekim ayında ifadesinin de alındığını söyledi. Yazıcıoğlu, Faruk Cömert'in kardeşi Bedrettin Cömert'in 1980 öncesi öldürülmesiyle ilgili davada yargılanmış ve beraat etmişti. Faruk Cömert'in intikam aldığı yönünde iddialar ortaya atılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.