MÜLTECİLER 2015'İN UMUT YILI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDULAR

MÜLTECİLER 2015'İN UMUT YILI OLMASI TEMENNİSİNDE BULUNDULAR
Ülkelerindeki iç karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa Akçakale Süleyman Şah Konaklama Tesisleri'nde barınan Suriyeli mülteciler, 2015'in umut yılı olması temennisinde bulundular.

ŞANLIURFA - Suriye’de iç savaşın beşinci yılına girdiği ve ülkelerini çok özlediklerini dile getiren mülteciler, 2015 yılının barış, huzur ve özgürlük getirmesini temenni ederek, Türkiye’de kendilerine çok iyi bakıldığını ve her türlü ihtiyaçlarının giderildiğini ifade ettiler. Suriyeli mülteciler, teşekkür kelimesinin kifayetsiz kaldığını dile getirdiler.
Rim Es Salih ve Mustafa Ala adlı iki mülteci, "Yaklaşık olarak bir buçuk yıldır çadır kentteyiz. Bizler Suriye’den Türkiye’ye Akçakale Sınır Kapısı'ndan girdik. Sınır kapısından AFAD’ın araçları bizleri çadır kentte getirdiler. Kayıt kabul biriminde bizlere kimlik çıkardılar. Sonra da bizleri çadırlara yerleştirdiler. Çadır ama bir ev için gerekli olan tüm araç ve gereçler mevcut. Biz burada mutluyuz ama ne de olsa farklı bir ülkedeyiz. Burada çadır kentte, hizmetler noktasında, ihtiyaçların karşılanması noktasında hiçbir eksiklik yaşamadık. Suriye’de evlerimiz yıkıldı, bizler de akrabalarımızla birlikte Türkiye’ye göç etmek zorunda kaldık" dedi.

"2015'İN UMUT YILI OLMASINI DİLİYORUZ"
2015'in umut yılı olmasını dileyen mülteciler, bütün İslam alemine barış ve huzur getirmesi temennisinde bulunarak şunları söylediler:
"2015 yılında savaşın bitmesini bekliyoruz. Buradaki Suriyeli mülteciler ülkelerine barış ve güvenlik içerisinde dönerler. 2015 yılının bizler ve Türkiye’deki kardeşlerimiz için, tüm İslam alemi için hayırlı ve mutluluk dolu günler getirmesini temenni ediyoruz. 2015 yılının özelikle Suriyeli kardeşlerimiz için, barış yılı olmasını istiyoruz. Türkiye’deki insanlara da bizlere göstermiş oldukları yakınlıktan dolayı şükran borçluyuz, teşekkür ediyoruz."(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.