Muş Cezaevi önünde nöbet tutular

Muş Cezaevi önünde nöbet tutular
Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde çıkan isyanın ardından cezaevi önüne akın eden yüzlerce yurttaş, sabaha kadar cezaevi önünde nöbet tuttular.

MUŞ - Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki hak ihlallerini ve baskıları protesto eden kadın tutsakların koğuşları ateşe vermesi ile başlayan isyanın ardından Muş ve ilçelerinden yüzlerce yurttaşın geldiği cezaevi önündeki bekleyiş sabaha kadar sürdü. Cezaevi önündeki arazide ateş yakan yurttaşlar, slogan atarak, marş okudu.

Şarkılar eşliğinde halay çeken yurttaşlara, cezaevinde bulunan tutsaklar da alkış, zılgıt ve slogan ile karşılık verdi. Öte yandan cezaevinden aralıklarla ring araçları ve ambulanslar çıkış yaptı.. Cezaevine yakın bir yerde TOMA aracı da bekletildi. Yurttaşların cezaevi önünde çadır kurarak sabah saatlerine kadar nöbet tuttu. 


Öte yandan erkek gardiyanların darp ve tacizine maruz kalan veya çıkan yangından etkilenerek yaralanan ve Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan tutsakların isimleri şöyle: Mukaddes Çelik, Zeliha Belge, Yüksel Yaşar, Leyla Songur, Ayşe Ulaş, Seyran Demir, Naime Tuci, Necibe Armi ve Gurbet Çakar. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.