Müslim’in eşi Kobanê’li aileleri ziyaret etti

Müslim’in eşi Kobanê’li aileleri ziyaret etti
Kobanê Halk Meclisi Eş Başkanı ve PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in eşi Ayşe Efendi Kayapınar Belediyesi Amed Spor Kompleksi’nde kalan Kobanê’li aileleri ziyaret etti.

Mümün Ağcakaya

Kayapınar Belediyesi Amed Spor Kompleksi’nde kalan Kobanê’li aileleri Kobanê Halk Meclisi Eş Başkanı ve PYD Eş Başkanı Salih Müslim’in eşi Ayşe Efendi ziyaret etti. Ziyarette Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Ali Aydın tesiste kalan aileler hakkında bilgi vererek, yaptıkları çalışmaları anlattı.

Mehmet Ali Aydın,”  Kobanê halkının mücadelesi ve verilen onurlu direniş dört parçadaki Kürtlerin yüreğinde yer edinmiştir. Bu onurlu direniş tüm Dünya halkları için bir milat olmuştur. Kürt kadınları ve gençlerinin Kobanê’de çetelere ve işbirlikçilerine karşı verdiği savaş bizleri onurlandırmıştır. Tüm Dünya bu onur mücadelesi saygıyla izliyor. İnsanlık düşmanı çetelere karşı savaş tüm halkların özgürlük umudu olmuştur. Bu kahramanlığı kanlarıyla tarihe altın harflerle yazmışlar. Önlerinde saygıyla eğiliyoruz “ dedi

Belediyelerin yaptıkları çalışmaları taktir eden Ayşe Efendi ise yaptığı konuşmada, “ Rojava özgürlük mücadelesi dört parçadaki Kürtlerin bir araya gelme ve ortak hareket etmesi sağlamıştır. Bunun yanında Ortadoğu’da yaşayan tüm halkların ortak mücadelesi olmuştur. Kürt halkının bu birlikteliği özgürlüğü getirecektir. Rojava’da özgürlük çok yakın. Büyük bir inançla ve kahramanlıklı topraklarımızı koruyoruz “ dedi. Başkanlar aileler birlikte öğle yemeği yiyerek tesisten ayrıldılar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.