Muş’ta bir ilk!

Muş’ta bir ilk!
Türkiye İşçi Partisi bazı illerde belediye başkan adaylarını açıklarken, bir ilk de Muş’ta yaşandı.

TİGRİS HABER - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, partisinin 2024 Yerel Seçimleri’nde aday gösterileceği dört büyükşehir ve üç ilçedeki belediye başkan adaylarını açıklamıştı.
Türkiye İşçi Partisi Kürt bölgesinde ilk defa Muş'ta belediye başkan adayı çıkardı. Tip'in Muş adayı ise İl başkanı Fatih Tunç oldu.
Muş il örgütünden yapılan yazılı açıklamada, çalışmalara başladıklarını ve sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetler verileceği belirtilerek, şunlar kaydedildi;
"Türkiye işçi partisi muş il örgütü olarak Kürdistan bölgesinde ilk defa yerel seçimlere dahil oluyoruz. Bununla beraber bir çok ilçe ve belde de belediye başkan adaylarımızın olduğunu belirterekten sol zeminin daha güçlü, daha örgütlü daha anlaşılır bir tabana ulaşması için çalışmalarımıza başladığımızı belirtmek isterim. Hedefimiz emekçinin hakkını korumak,toprağı tekrar işlenebilir hale getirmek sosyalist belediyecilik anlayışı ile yaşanabilir şehirleri inşa edebilmektir. Partimizin aldığı karar neticesinde kayyum atanan yerlerde belediye başkan adayı çıkarmayacağımız gibi solda güçlü olan partiyi destekleyeceğiz. Yalnız Muş belediyesi için aday olduğumu ve ilerleyen günlerde partimizin alacağı kesin karar doğrultusunda seçimlere dahil olacağımızı duyurmak isterim." (Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.